fbpx

HC Slovan sa ponoril do čiernej. Výsledkový progres má priniesť nový tréner Oremus: Výrazné zmeny čakať netreba

Na snímke tréner HKM Zvolen Peter Oremus počas zápasu 25. kola hokejovej Tipos extraligy HC Slovan Bratislava – HKM Zvolen 8. decembra 2023 v Bratislave. FOTO TASR - Jaroslav Novák

Hokejový klub HC Slovan Bratislava postihla v závere minulého týždňa tragická správa o úmrtí väčšinového majiteľa Rudolfa Hrubého. Manažment klubu taktiež uskutočnil viaceré pohyby v kádri, no tou najzásadnejšou bola zmena na trénerskom poste, keď Čecha Vladimíra Růžičku nahradil v pondelok vo funkcii Peter Oremus.

HC Slovan ani zďaleka nezažíva ideálne klubové obdobie. Trápi sa od minulej sezóny, v ktorej vypadol vo štvrťfinále play – off s Duklou Michalovce. Ani aktuálna sezóna nie je prívetivá. Skôr sa dá napísať, že je v podaní Belasých hrozivá. Mužstvo na začiatku sezóny viedol tréner Ján Pardavý, no ten po sérii úvodných zaváhaní v klube skončil, podobne ako vtedajší manažér Oto Haščák.

Zmeny si manažment klubu sľuboval od nového športového riaditeľa, ktorým sa stal Rostislav Dočekal, no najväčší prínos mal mať český odborník Vladimír Růžička. Táto legenda československého hokeja na chvíľu hru a výsledky Slovana skutočne pozdvihla, ale neskôr sa situácia opätovne vrátila do starých koľají. Prehra v Michalovciach 1:10 bola vrcholom. Prehry doma so Zvolenom 2:4 a hlavne posledná v Spišskej Novej Vsi 2:5 boli ďalším spúšťačom zmien.

A tak nikoho neprekvapilo, že Vladimír Růžička po 2 a pol mesiaci v klube skončil. Jeho nástupcom sa stal pre zmenu Peter Oremus, ktorý minulý týždeň predčasne po 3 a pol roku skončil na lavičke HKM Zvolen.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie