fbpx

Počas sviatkov nastane „teplotná anomália“. Tohtoročné Vianoce strávime na blate (predpoveď)

Zdroj: FOTO TASR/Pavel Neubauer

Posledný predvianočný týždeň sa bude naďalej otepľovať, čo znamená, že tohtoročné Vianoce strávime viac-menej na blate. Sviatky prinesú slnečné, ale aj daždivé a miestami zasnežené počasie.

Polovica decembra je za nami a Vianoce sú už čoraz bližšie. Počasie však počas najkrajších sviatkov v roku by malo byť pomerne teplé, teploty by totiž mali dosahovať nadpriemerné hodnoty. Meteorológovia tento jav označujú ako „teplotné anomálie“.

Počas týždňa sa bude naďalej otepľovať, avšak dlhodobá predpoveď naznačuje, že aj tohtoročné Vianoce pravdepodobne strávime na blate. Na Štedrý deň (24. 12.) môžu Slováci očakávať zrážky. Denná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí od 3 do 10 °C, zatiaľ čo v noci hodnoty budú predstavovať 0 až -6 °C, informuje portál iMeteo.sk.

Na Prvý sviatok vianočný (25. 12.) sa na Slovensku môžu vyskytnúť snehové prehánky, pričom očakávaná maximálna teplota na našom území bude 4 °C. Na Druhý sviatok vianočný (26. 12.) bude polooblačno s najvyššou dennou teplotou 3 °C, informuje iMeteo.sk.

Čo sa týka Silvestra (31. 12.), na prelome rokov by sa už v Európe malo ochladiť a zvýši sa aj možnosť sneženia, konkrétne v strednej a severnej časti svetadiela, píše Startitup.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie