fbpx

Hodiny ležala v kaluži krvi. Izraelská vojačka prežila zásah dvanástich guliek

Zdroj: October7.org

„Ležala som v kaluži vlastnej krvi obklopená mŕtvymi priateľmi a očakávala som poslednú guľku, ktorá ma zabije.“ Tak popísala útok teroristov Hamasu izraelská vojačka Eden Ramová, ktorej telo 7. októbra zasiahlo hneď dvanásť guliek. Napriek tomu ale prežila a teraz sa pridala k preživším, ktorí šíria po svete svedectvo o krvavom útoku.

Nadporučík Ramová slúžila s tuctom ďalších vojakov na juhoizraelskej základni Urim, keď ich prepadli ozbrojenci.

„O pol siedmej ráno sa rozozneli sirény varujúce pred raketami, takže sme bežali rovno do betónového krytu. Chvíľu sme tam čakali a dostali sme správu, že do Izraela prenikli teroristi, najskôr sme tomu neverili, potom sme počuli streľbu,“ popísala pre web October7, ktorý vznikol za účelom uchovať svedectvá preživších pri útokokoch a šíriť ich ďalej.

Skupina vojakov sa podľa Ramovej rozhodla, že v kryte bez dverí nezostane a vydala sa do operačnej miestnosti – najchránenejšieho priestoru na základni. „Ako sme utekali, objavili sa za nami útočníci a strielali po nás. Postrelili ma do nohy, ale bežala som ďalej, kým som nebola na mieste,“ dodala.

V operačnej miestnosti kolegovia Ramovej ošetrili ranu a išli čakať na pomoc. Tá ale nedorazila včas. Hamas si k nim začal prerážať cestu pomocou výbušnín a granátov. Krátko predtým, než prerazili dvere a zahájili paľbu, vojaci poslali svojim rodinám správy na rozlúčku.

„Po celý čas, čo teroristi strieľali, som si nebola istá, či som živá alebo mŕtva. Cítila som sa mŕtva, ale stále som videla, počula a cítila,“ popísala Ramová, ktorú zasiahlo celkom dvanásť guliek – do nôh, paží a ramena. „Čakala som na poslednú, ktorá ma zabije, ale neprišla,“ dodala.

„Prišli pre mňa anjeli“

Napriek tomu, že sa mladá žena zmierila so smrťou, prežila – štyri hodiny hrala mŕtvu. „Ležala som v kaluži vlastnej krvi, obklopená mŕtvymi priateľmi, cítila som niečí dych. Bola to moja priateľka Sahar, ktorá úder tiež prežila,“ uviedla Ramová. Akonáhle útočníci odišli, Sahar ju obviazala rany.

„Mala som také bolesti, že som nemohla povedať ani slovo, ale prišli ma zachrániť anjeli,“ povedala Ramová o okamihu, keď na základňu dorazili ďalší vojaci a záchranári. „Odviezli ma do nemocnice a cestou som ich požiadala, aby zavolali mojej rodine a povedali jej, že som nažive,“ líčila.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie