fbpx

Trnavu trápia početné absencie, na štadióne Sükrü Saracoglu proti Fenerbahce sa rozlúči s Konferenčnou ligou

Zdroj: FOTO TASR/Lukáš Grinaj

Na futbalistov FC Spartak Trnava čaká dnes, 14. decembra, s určitosťou posledný zápas v tohtoročnej edícii Konferenčnej ligy. V H skupine sa predstavia na trávniku tureckého Fenerbahce Istanbul, ktorý nastúpi s imperatívom víťazstva a prípadného postupu do vyraďovacích bojov.

Súper je kvalitatívne niekde inde

Zverenci trénera Michala Gašparíka budú mať po štvrtku hotovo. V skupine doposiaľ získali jediný bod za remízu v dánskom Nordsjaellande (1:1). Inak, očakávane, prišli v ich podaní prehry, síce sa dá smelo konštatovať, že Trnava vari ani v jednom zo zápasov vyslovene nesklamala. Snáď sa tak nestane v skupinovej derniére na štadióne Sükrü Saracoglu, kde sa očakáva početná divácka návšteva a domáci Fenerbahce SK pôjde tvrdo za postupom. Musí vyhrať a podriadi tomu všetko.

Tabuľková situácia je jasná: 1. je Nordsjaelland s 10 bodmi, 2. je Ludogorec Razgrad s 9 bodmi a 3. Fenerbahce s taktiež 9 bodmi. V paralelne hranom zápase od 18:45 h privíta Nordsjaelland Ludogorec a tak je všetkým jasné, že táto trojica si to tvrdo rozdá o postup do jarnej vyraďovačky. Trnava, tá už hrá len o meno, kredit, klubový koeficient a prípadné finančné bonusy.

V prvom vzájomnom zápase medzi Trnavou a Fenerbahce SK vyhrali Turci v City Aréne 2:1. Hrdinom stretnutia sa stal hosťujúci ofenzívec King, ktorý prišiel, videl a zvíťazil. Vsietil 2 góly do Takáčovej bránky, pričom v úplnom závere len znížil krídelník Spartaka Ofori. Tentoraz sa očakáva podobný scenár, domáce víťazstvo a postup.

Jedným zo žolíkov zverencov Michala Gašparíka môže byť stredopoliar Ján Bernát, ktorý prišiel v lete do Trnavy na hosťovanie z belgického Westerla.

Neskladáme dopredu zbrane. Vieme, akí hráči sú v kádri Fenerbahce, ale aspoň mne to dodáva motiváciu sa s nimi porovnať. Určite nám ukážu, čo musíme zlepšiť a verím, že ich potrápime. Na takýto zápas netreba hľadať extra motiváciu, ten zápas motivuje sám o sebe. Musíme byť pokojní, nemôžeme sa strhnúť atmosférou, ktorá bude akiste búrlivá. Myslím si však, že máme kvalitu, aby sme aj my v zápase podržali loptu, ale bude to, samozrejme, o dosť iné ako v našej lige,“ hovoril mladý futbalista.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie