fbpx

Do 4ky vstupuje nový investor. Poskytne jej financie na budovanie 5G a optiky

Zdroj: SWAN

Novým minoritným akcionárom telekomunikačného operátora SWAN sa stal paneurópsky infraštruktúrny investičný fond Marguerite. Fond plánuje prostredníctvom zvýšenia vlastného imania firmy do SWANu investovať 50 miliónov eur. V utorok o tom informovala hovorca SWANu Pavel Ďurík.

„Vstup nového investora prináša novú energiu do života celej spoločnosti. Znamená zároveň veľkú príležitosť pre jej ďalší rozvoj, a to nielen v oblasti technológií, ako sú 5G či optické siete, ale aj pri ďalšej vlne konsolidácie telekomunikačného trhu,“ uviedol výkonný riaditeľ SWANu Roman Vavrík.

Marguerite je paneurópsky investor v oblasti dlhodobého rozvoja greenfieldových aj brownfieldových infraštruktúrnych projektov, ktorý sídli v Luxemburgu a Paríži. Investuje v oblasti energetiky a obnoviteľných zdrojov, digitálnej transformácie, odpadového a vodného hospodárstva a dopravy.

Marguerite spravuje štyri európske infraštruktúrne fondy, pričom posledným je Marguerite III. Ten využila aj pri investícii do slovenského SWANu.

Celkovo Marguerite preinvestoval 1,5 miliardy eur do projektov určených na riešenie meniacej sa infraštruktúry v Európe, a to integráciou princípov ESG (environmentálne, sociálne a riadiace štandardy) a vytváraním pozitívnej zmeny pre spoločnosť. Marguerite III využíva podporu Európskej únie v rámci fondu InvestEU.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie