fbpx

Nitrania strieľajú ako diabli, no netriafajú. Obranca Fatul: Máme obrovskú kvalitu a čoskoro to otočíme

Zdroj: FOTO TASR/Henrich Mišovič, HK Nitra

Hokejistom HK Nitra štart do Tipos extraligy vôbec nevyšiel. V úvodných kolách sa herne a výsledkovo trápili. Manažment klubu vtedy pripustil, že nie všetky posily, hlavne zahraničné, vyšli. Prišli tak početné zmeny v kádri, mužstvo sa zohralo, našlo svoju tvár a opätovne vidíme Corgoňov ako za starých – dobrých čias.

Aj keď pripúšťame, že optimizmus musí ísť v posledných dňoch bokom. Nitrania zaznamenali aj niekoľko prehier, čo je spôsobené aj tým, že majú viacerých zranených hráčov – Aittokallio, Mezei, či Hrnka sú mimo zostavy. No najviac mužstvo vedené českým lokálpatriotom Antonínom Stavjaňom dopláca na streleckú efektivitu, keď nedokáže momentálne s precíznosťou premieňať vytvorené gólové šance.

Bolo tak aj v nedeľu proti fantasticky rozbehnutým Michalovciam. Prečo Nitrania nakoniec prehrali 2:3 po samostatných nájazdoch sme si rozobrali s obrancom Oliverom Fatulom.

„Zápas s Michalovcami hodnotím čo sa týka herného prejavu veľmi dobre. Myslím si, že sme mali na viac, ako na jeden získaný bod. Boli sme si vedomí toho, že Zemplínčania majú momentálne veľkú fazónu a darí sa im. Nič sme nepodcenili a aj na samotnom ľade bolo vidieť, že sme väčšinu zápasu dominovali a čo tomu chýbalo? Premenenie tých šancí, ktoré sme si vytvorili myslím dosť a aj kúsok šťastia. Navyše nám aj neuznali gól, takže som presvedčený, že aj to zohralo svoju rolu,“ začal rozprávanie.

Následne potvrdil, že zisk z posledných zápasov nezodpovedal nitrianskemu prejavu na ľade. „Je pravdou, že posledné zápasy, aj keď sme ich prehrali, tak naša hra v nich nebola zlá. Či v piatok proti Liptovskému Mikulášu, aj proti Michalovciam sme mali na viac čo sa týka zisku bodov. Chýbalo nám premenenie navyše jednej šance, nejaký „škaredý“ gól, ktorý by to otočil na našu stranu. Je to však normálne, že v sezóne príde pár takýchto zápasov a je len otázkou času, kedy budeme tých gólov dávať viac, pretože máme obrovskú kvalitu,“ pokračoval bývalý mládežnícky reprezentant Slovenska.

Nitrania sú po 26 kolách na 7. mieste tabuľky s vyrovnanou bilanciou výhier a prehier. Majú 37 bodov a vyrovnané skóre 90:90. Spokojnosť s tým pod Zoborom nejavia.

„Nachádzame sa v strede tabuľky, treba však podotknúť, že je to pár bodov hore, pár bodov dole. Opäť je extraliga nesmierne vyrovnaná. Treba poznamenať, že nemôžeme byť spokojní s tým, kde sme, pretože máme kvalitné mužstvo a všetky prostriedky, aby sme hrali o najvyššie priečky. Čo sa nám myslím, že vo viacerých zápasoch podarilo výsledkovo aj herne pretaviť na ľad. Takže z tohto pohľadu máme určite na viac. Čo nás zdobí, to je ofenzívny, aktívny hokej, čo aj predvádzame väčšinu zápasov a to nás potom aj vedie k dobrým výsledkom.“

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie