fbpx

Otužovacia sezóna je tu: Kam chodievajú Gemerskí ľadoborci, Šíravské bobry či Jašterice zo Štiavnice? 

Zdroj: FOTO TASR/Miroslav Košírer

Otužovanie sa každým rokom teší väčšej popularite a s otužileckými klubmi po celom Slovensku akoby sa vrece roztrhlo. Ak chcete tento zvyk začať pestovať aj vy, no bojíte sa, nemáte parťáka, neviete, kam ísť a ako na to, nezúfajte. Prinášame vám prehľad otužileckých spolkov, vodných plôch na otužovanie či podujatí, na ktorých to môžete vyskúšať.

Ľadové medvede aj kačky z Bratislavy

Keď sa povie otužovanie, asi každému ako prvé napadne slovné spojenie ľadové medvede“. Prívržencov tohto otužileckého klubu môžete nájsť na celom Slovensku, najväčšiu skupinu však tvoria v našom hlavnom meste a jeho okolí. O vodné plochy na otužovanie v týchto končinách naozaj nie je núdza, preto sa niet čomu čudovať.

Ak bývate na západnom Slovensku, vyberať si môžete spomedzi Zlatých pieskov, Veľkej vody v Košariskách, Seneckých jazier a mnohých iných. Okrem Ľadových medveďov sa v našom hlavnom meste môžete pripojiť aj k Ľadovým kačkám pri otužovaní na Draždiaku, Karloveskom jazere či Zlatých pieskoch. 

Najbližšie podujatie chystajú bratislavskí otužilci na Štedrý deň, kedy na Zlatých pieskoch slávnostne pokrstia nových odvážlivcov. Budete medzi nimi aj vy?

Mrazivé tajchy v Štiavnických vrchoch

Ak ste už aj vy podľahli čaru plávania v štiavnických tajchoch, čo tak pokračovať s týmto zvykom celoročne? Miestnych otužileckých skupín, ktoré sú otvorené novým členom, je tu hneď niekoľko. 

Jašterice zo Štiavnice môžete stretnúť niekoľkokrát týždenne na tajchoch Počúvadlo, Klinger či Veľká Vodárenská. Piargské ľadové medvede nájdete pri otužovaní na tajchoch v okolí obce Štiavnické Bane. Žiarske ľadové medvede vás zasvätia do tajov otužovania na Hornom hodrušskom tajchu každú nedeľu. Okrem otužovania vo vode s nimi môžete absolvovať aj turistiku „hore bez“, najbližšie počas trojkráľového otužileckého výstupu na Sitno.

Na Orave dobre, na Orave chladno

Môže niečo otužilca potešiť viac, než ľadové vody Oravskej priehrady? Svoje o tom vedia členovia skupiny Moderné otužovanie z Námestova, ktorí okrem priehrady odporúčajú milovníkom otužovania vyskúšať aj niektoré z otužileckých centier. 

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie