fbpx

Slovan nadelil Podbrezovej poltucet, derby cez kopec strhli na svoju stranu Ružomberčania (prierez 17. kola Niké ligy)

Zdroj: FOTO TASR/Ján Krošlák

Predposledné jesenné kolo Niké ligy ponúklo fanúšikom viaceré vzrušujúce momenty. V piatok si 2. miesto po jesennej časti potvrdili Žilinčania víťazstvom nad Trnavou. V sobotu sme boli svedkami neskoršej mikulášskej nádielky – zápas medzi Podbrezovou a Slovanom sa totižto zvrtol na domácu demontáž. Belasí uštedrili Horehroncom tenisového kanára.

17. kolo Niké ligy:

MŠK Žilina – FC Spartak Trnava 1:0

Pod Dubňom sa v piatok na umelej tráve uskutočnil súboj tabuľkových susedov. Oba tímy mali výbornú formu, pre hostí hovorila hlavne ich bilancia na ihriskách súperov, ktorá bola fascinujúca. Tentoraz sa však z 3 bodov tešili zverenci trénera Jaroslava Hyneka, ktorí v úvodnom dejstve nehrali najpresvedčivejšie, v 45. min. ale gólovo udreli, keď sa spoza šestnástky presadil presnou strelou stredopoliar Gidi. Na počudovanie po zmene strán domáci Šosoni umne, lež precízne bránili svoje územie. V tomto aspekte hry spravili výrazný pokrok. Výhrou tak spečatili 2. miesto po jesennej časti. Zakončia ju na Štiavničkách v Banskej Bystrici.

Postava zápasu: Ľubomír Belko

FK Železiarne Podbrezová – ŠK Slovan Bratislava 0:6

Pri všetkej úcte k domácim Železiarom, tentoraz ich Belasí prešli ako parný valec. Slovan dominoval od samého úvodu. Zodpovedne bránil, získaval odrazené lopty a do rozglejenej domácej defenzívy, ktorá mala diery a výrazné medzery podnikali smrteľné brejky. Zverenci trénera Vladimíra Weissa 1. polčase v rozmedzi 16 minút 4- krát udreli – vlastenca si dal Kováčik, ďalej skórovali Čavrič, Blackman a Barsehgjan z penalty. Tú kopal po zmene strán aj najlepší hráč na ihrisku Čavrič, v závere ešte napol sieť za brankárom Ludhom Strelec. Slovan tak výhrou potvrdil štatút jesenného majstra. Hrá skvelo, baví sa futbalom.

Postava zápasu: Aleksandar Čavrič

DAC Dunajská Streda – AS Trenčín 0:0

Nedeľný zápas na Žitnom ostrove veľa futbalovej krásy nepriniesol. Ublížilo mu skoré vylúčenie domáceho útočníka Barišiša v 21. min. Od úvodu bol lepší a aktívnejší Trenčín, po vylúčení, keď DAC posilnil defenzívu a hral s 5 obrancami však akoby nevedel nájsť priestor na vytvorenie si poriadnej šance. A tak to núdzovo skúšal pomerne často strelami z diaľky, pričom napríklad Bondarenko trafil žrď. Všetko podstatné však pochytal domáci brankár Popovič. DAC pod novým trénerom, Španielom Xiscom Muňozom do tretice neinkasoval, no opäť stratil body. AS napriek uspokojivému hernému prejavu nevyhral už 8. zápas.

Postava zápasu: Alexander Popovič

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie