fbpx

V rebríčku najhnusnejších mäsových výrobkov sa ocitla aj slovenská saláma. Obsadila popredné miesto

Zdroj: PEXELS/Federico Arnaboldi

Okrem soli je základom takmer každej kuchyne aj mäso. Tento výrobok dokážeme spracovať na viacero spôsobov a v rôznych chuťových verziách. TasteAtlas však zostavil rebríček najhnusnejších mäsových výrobkov a zhodnotil, že tradičná slovenská saláma rozhodne patrí do zoznamu.

TasteAtlas zostavil rebríček najhnusnejších mäsových výrobkov z rôznych krajín a kultúr. Tento zoznam sa skladá zo 79 mäsových pokrmov, pričom sa na prvých priečkach umiestnil aj výrobok zo Slovenska.

Titul „najnechutnejší mäsový výrobok“ si odniesol poľský Salceson. Paradoxom je, že mnohí miestni ho vnímajú ako jedinečnú gastronomickú pochúťku. Jeho zloženie však už také lákavé nie je, obsahuje totiž hlavu, vnútornosti a tiež krv prasaťa, informuje Startitup.

Druhé miesto si získala tradičná Liptovská saláma, ktorá sa vyrába v Dubnici nad Váhom. Vďaka svojej charakteristickej chuti sa stala veľmi obľúbenou, pretože sa mieša so špeciálnymi koreninami, ako sú muškátový orech, mak či zázvor.

To však očividne nestačilo k tomu, aby sa slovenská saláma vyhla zoznamu o najhorších mäsových výrobkov.

Na tretej priečke sa umiestnila americká šunka značky Smithfield. Táto šunka je vyrobená z bravčového mäsa a je špecifická tým, že prasatá musia byť kŕmené výlučne stravou z arašidov a obilnín, opisuje Startitup.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie