fbpx

Aj s deťmi sa dá prežiť čarovný advent. Týchto 6 tipov vás zaručene zbaví stresu

Zdroj: Pexels - Elina Fairytale/ Elina Volkova

Čas pred Vianocami by mal byť obdobím pokoja a rozjímania. Namiesto toho sa však naháňame po nákupných centrách, v práci sa snažíme dokončiť zadania, či sa ideme uštvať pri upratovaní a pečení. Skúsme sa tohto roku pozrieť na advent očami detí a vychutnať si jeho atmosféru ako za starých čias, keď sme ešte nepoznali predvianočný zhon.

Vianočný stromček je dobré rozsvietiť s Mikulášom

Po tom, ako sa na venci rozsvieti prvá sviečka, pokračuje adventné obdobie vo všetkých slovenských mestách aj obciach tradičnou návštevou Mikuláša. V niektorých mestách príde pozrieť deti už v predvečer svojho sviatku, inde až v deň svojich menín. Hlavné je, nezabudnúť si umyť čižmy a položiť ich k pootvorenému oknu. V ktorý deň príde Mikuláš rozsvietiť vianočný stromček u vás?

Ak vašu ratolesť zaujíma viac čert než samotný Mikuláš, a chce sa vám za ním cestovať trošku ďalej, navštívte našich rakúskych susedov. Pekelní spoločníci Mikuláša tu každoročne predvádzajú svoje hrôzostrašné masky v rámci tradičného behu krampusov. Vidieť ich do 16. decembra stíhate ešte v týchto mestách.

Zbavte sa nepotrebných vecí

K hlavným predvianočným aktivitám slovenských gazdiniek okrem pečenia odjakživa patrilo aj upratovanie. Ak však vo vás umývanie okien v mínusových teplotách nevyvoláva vianočnú atmosféru, s čistým svedomím odložte túto aktivitu na jar.

Oslobodiť svoj príbytok od zbytočností, ktoré vám len zbytočne zaberajú miesto, vám však náladu pozdvihnúť môže. Zapojte deti do triedenia starých vecí a možno sa u nich v detskej izbe nájde niečo, čo poteší druhých na swape hračiek či na jednom z mnohých swapov na východe, strede aj západe Slovenska.

Ozdoby nekupujte, radšej si ich vyrobte

Vianoce sú okrem sviatkov pokoja aj časom nakupovania zbytočností a vyhadzovania enormného množstva odpadu. Čo keby ste si tohto roku namiesto nakupovania lacných ozdôb, ktoré vyrobili obyvatelia krajín tretieho sveta v neľudských podmienkach, radšej zmajstrovali niečo vlastné?

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie