fbpx

Športový manažér Spišiakov Heizer: Vždy sme boli hokejové mesto

Zdroj: FOTO TASR/František Iván, Milan Kapusta

Hokejisti HK Spišská Nová Ves vkročili do aktuálnej sezóny Tipos extraligy ako veľká voda. Od úvodu podávajú výborné výkony, čo prináša skvelé výsledky pre tím, ktorý už druhý rok trénuje Čech Vlastimil Wojnar. Aktuálne sú po 21 kolách Spišiaci na 2. mieste tabuľky so 44 bodmi a dnes ich čaká zápas v Nových Zámkoch.

Do kuchyne mužstva a klubu sme trochu nahliadli vďaka Radomírovi Heizerovi, športovému manažérovi klubu. Aj on priznáva, že je v meste momentálne hokejový boom.

„Spišská Nová Ves bola vždy hokejové mesto. Čo momentálne, myslím, skutočne vidno. Všetci sledujú zápasy, deti vidia v hráčoch svoje vzory. Hokej je v meste téma číslo 1. Samozrejme, je to pre nás záväzok, ale v určitej miere aj motivácia. Sme mladí ambiciózni ľudia, ktorí chceme napredovať. Máme svoje ciele a snažíme sa na nich pracovať tak, aby sme ich dosiahli. Síce sme len na začiatku a pred nami je ešte veľa práce, prvotné výsledky sa dostavujú,“ začal rozprávanie muž, ktorý je v jednom manažérskom tíme s bratmi Rapáčovcami.

Na Spiši oslavovali v minulej sezóne úspech, keď sa prebojovali až do semifinále extraligy. Vedeniu sa v lete neskôr podarilo udržať gro kádra a navyše do neho pribudli viacerí kvalitní korčuliari. Spomeňme len Kanaďana Archambaulta, ktorý bol kapitálnym úlovkom klubu.

„Káder je živý organizmus a stále sa snažíme zareagovať na situáciu, kde nás tlačí topánka. Vo vedení klubu veľa komunikujeme a vždy sa snažíme nájsť tie najlepšie riešenia. Po minuloročnom historickom úspechu sme udržali silné jadro kabíny pokope, ktoré sa podarilo správne doplniť. Všetci pochopili svoju úlohu v mužstve a keď každý jeden vydá zo seba to najlepšie, výsledok sa dostaví. Vždy to však celé musí byť o kolektíve ako celku, nie o jednotlivcoch,“ pokračoval v predstavovaní receptu na úspech.

Na spomínaného Oliviera Archambaulta sme sa však predsa len opýtali. Pred dneškom je najproduktívnejším hokejistom súťaže, keď nazbieral 10 gólov a k nim pridal 20 asistencií. Zaujímalo nás taktiež, či sa vedenie klubu ešte obzerá po potencionálnych posilách.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie