fbpx

Polícia v kauze liečiteľa z Kutnej Hory obvinila šesť ľudí. Muž si svoju smrť prial, tvrdia členky sekty

Na snímke obžalovaná z vraždy. Zdroj: ČTK/Profimedia.cz

Česká polícia obvinila šesť ľudí blízkych samozvanému liečiteľovi z Kutnej Hory. Obvinení sú z vydierania a neposkytnutia pomoci v súvislosti s úmrtím člena sekty pri lesných rituáloch. Dve členky mali zároveň usmrtiť aj samozvaného liečiteľa.

Prípad sa stal v auguste minulého roka, kedy sa podľa polície jeden z členov sekty zdržiaval v lesoch nahý na liečiteľov príkaz. Zvyšní členovia ho kontrolovali, pričom jeden z nich ho bil drevenou tyčou do hlavy, brucha a končatín. Rituál trval niekoľko dní. Počas neho 52-ročnému Jiřímu H. prišlo nevoľno a začal kolabovať. Členky sekty, zubárka Magdalena Š. a pedagogička Irena S., ho odviezli ku kutnohorskému plaveckému štadiónu, odkiaľ zavolali záchrannú službu. Muža sa zachrániť nepodarilo.

Liečiteľ si prial smrť

Tieto dve ženy sú obžalované taktiež z vraždy vodcu skupiny, ku ktorej podľa obžaloby došlo 4. októbra minulého roka v byte v pražských Hájích. Liečiteľ dobrovoľne prehltol liek s tlmiacimi účinkami. Magdalena chcela zavolať záchrannú službu, ale v tom jej muž s Irenou zabránili.

Ženy tvrdia, že muž si svoju smrť želal a sľúbil im, že po úmrtí jeho telo samo zmizne. Obe sa na druhý deň samy prihlásili na políciu, pretože telo nezmizlo.

Muž podľa informácií vyšetrovateľov zomrel na predávkovanie Propofolom. Sudca poznamel, že pred celkovou anestézou mu ženy podali liek Rivotril.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie