fbpx

Českí colníci našli tonu skazeného mäsa: Dopravcovi teraz hrozí pokuta až 400-tisíc eur

Zdroj: Celní správa České republiky

Mrazené kačacie mäso, celých tisíc kilogramov. To je jeden z posledných veľkých „úlovkov“ kontrol colníkov na diaľnici D8 na Litoměřicku. Potraviny sa museli zničiť, pretože ich prevážalo auto v nevyhovujúcej teplote.

Potenciálne závadné kačacie mäso objavili colníci pri kontrole dodávky na diaľnici D8 pri exite na Doksany vo štvrtok 23. novembra. Červený Mercedes Benz s českou registračnou značkou riadil štyridsaťročný vodič cudzej štátnej príslušnosti.

„V nákladovom priestore vozidla, v ktorom bolo v danom čase 7 °C, colníci našli v kartónových krabiciach tonu kačacieho mäsa. Mäso už bolo rozmrazené, pretože vozidlo nebolo vybavené chladiarenským zariadením. Podľa vyjadrenia vodiča viezol náklad z Berlína do Prahy,“ uviedol Jiří Nejedlý, hovorca Colného úradu pre Ústecký kraj.

Potraviny živočíšneho pôvodu, u ktorých je významne prerušený mraziarenský reťazec, nemožno považovať za bezpečné.

„Kontaktovali sme preto pracovníkov krajskej veterinárnej správy, do kompetencie ktorej podozrenie z porušenia veterinárnych predpisov pri preprave živočíšnych produktov spadá. Inšpektori všetky rozmrazené produkty znehodnotili zafarbením a nariadili ich bezpečnú likvidáciu v asanačnom podniku,“ doplnil hovorca colníkov Nejedlý.

Prepravcu čaká správne konanie. V tom mu podľa zákona hrozí pokuta až desať miliónov českých korún, v prepočte viac ako 400-tisíc eur.

Pri preverovaní vodiča na diaľnici D8 sa navyše ukázalo, že má u colníkov ešte aj dlh z minulosti. Musel vyrovnať pokutu za dopravný priestupok v hodnote asi 40 eur.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie