fbpx

Dráma v električke: Muž manželke umieral priamo pred očami

Dráma v električke. Zdroj: Polícia SR - Bratislavský kraj/ Facebook

Scéna ako z filmu sa odohrala dnes v bratislavskej električke. Všetko mohlo skončiť naozaj tragicky, ak by na mieste nebol policajt, ktorý neváhal ani sekundu a muža začal okamžite resuscitovať.

Celú situáciu napäto sledovali spolucestujúci, medzi ktorými bola aj mužova manželka. 70-ročný muž prestával dýchať a jeho manželka mu nedokázala pomôcť. 31-ročný policajt neváhal a okamžite konal. Hrdinský čin, samozrejme, svedkovia natočili.

„Počas jazdy spozoroval ako v strednej časti električky v pokľaku kľačí starší muž, ktorý sa opiera o dvere a drží sa za bundu v oblasti hrudníka. V druhej ruke muž držal vôdzku so psíkom a pri mužovi sa nachádzala aj jeho vystrašená manželka. Policajt s mužom chcel nadviazať komunikáciu, avšak muž nereagoval. Nakoľko muž zjavne potreboval pomoc, policajt ho bez váhania položil na zem, rozopol mu bundu aj mikinu. Pozorovaním ako aj hmatom zistil že muž nedýcha a prestáva javiť známky života a preto začal okamžite s resuscitáciou,“ uvádza sa na facebookovej stránke slovenskej polície.

To, že príčetný policajt zachránil mužovi život potvrdili aj záchranári rýchlej zdravotnej služby, ktorí starostlivosť o muža prebrali.

„Podľa slov ošetrujúceho lekára, práve poskytnutie prvej pomoci zo strany policajta viedlo k záchrane života 70-ročného muža. Aj tento prípad je príkladom toho, ako sa aj v čase mimo služby príslušníci Policajného zboru riadia heslom : POMÁHAŤ A CHRÁNIŤ,“ dodala polícia na sociálnej sieti.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie