fbpx

Dnes rozhodujúci zápas Slovákov: Ak zabodujeme proti Islandu, postúpime na futbalové EURO 2024

Na snímke tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona počas tlačovej konferencie k nominácii na zápasy kvalifikácie majstrovstiev Európy 2024 proti Islandu a Bosne a Hercegovine 9. novembra 2023 v Bratislave. Fubalisti Ľubomír Šatka, Samuel Mráz, Milan Škriniar (všetci Slovensko) a vpravo Musa Gurbanli (Azerbajdžan) po zápase 5. kola 3. skupiny C-divízie Ligy národov vo futbale Slovensko - Azerbajdžan 22. septembra 2022 v Trnave. Slovenská futbalová reprezentácia. FOTO TASR - Pavol Zachar/ FOTO TASR - Martin Baumann

Slovenská futbalová reprezentácia je len krôčik od obrovského úspechu. Dnes o 20:45 h privítame na vypredanom bratislavskom Tehelnom poli Island a ak minimálne remizujeme, už s určitosťou skončíme na druhej, a teda postupovej priečke v kvalifikačnej J skupine. To by znamenalo, že sa kvalifikujeme na budúcoročný európsky šampionát, ktorý bude organizovať Nemecko.

Sme pod tlakom očakávaní

Postúpiť si dnes akiste želá celý národ. Akoby inak. Situáciu tak musíme kuť za horúca. Pravdou je, že všetky indície nasvedčujú, že sa to dnes zverencom talianskeho trénera Francesca Calzonu podarí. Nebude to však jednoduché. Hrá však pre nás domáce prostredie, 5- bodový náskok v tabuľke J skupiny a veríme, že aj dobrá forma a rozpoloženie našich reprezentantov.

Dôležité bude určovať na trávniku tempo dnešného zápasu. Musíme byť kompaktní, kontrolovane útočiť, hrať dynamicky a kombinačne precízne. Nemôžeme sa, naopak, nechať poblázniť zaplneným Tehelným poľom a dostať sa s nebezpečným Islandom do zápasových pretekov. Veríme, že náš reprezentačný tréner zvolí dobrú zostavu, vhodnú taktiku a spoločne sa dnes budeme tešiť z ďalšieho úspechu pre celý slovenský futbal. Ale nepredbiehajme. Tlak očakávaní pred rozhodujúcim domácim zápasom nám už v minulosti dvakrát neprospel. A popálili sme sa!

V obrane jedna zmena

Ako dnes nastúpia Slováci proti Islandu? V bránke bude s určitosťou Martin Dúbravka, jeden z hrdinov tejto kvalifikácie. Má super zákroky, vyžaruje pokoj a istotu. Do karát nám zahralo, že odchytal aj jeden zápas na klubovej úrovni, keď sa v rámci Carabao Cupu so svojim Newcaste predstavil na Old Trafford a vychytal tam čisté konto. Jeho výkon bol bez chybičky.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie