fbpx

Slovensko čaká ďalšie oteplenie. Dočkáme sa pravej zimy?

Zdroj: FOTO TASR/František Iván

Zimy sa tak skoro nedočkáme. Počasie totiž ovplyvní ďalší teplý front a na Slovensku sa tak opäť výrazne oteplí. Zajtra sa očakáva až +15 °C. 

Zima je už za dverami, čo sa odzrkadľuje aj na počasí. Posledné dni sa totiž značne ochladilo, na niektorých miestach dokonca i snežilo. V novom pracovnom týždni sa však prekvapivo znova oteplí. Dôvodom je tlaková níž, ktorá v dominantnej miere ovplyvní počasie v mnohých krajinách Európy, vrátane Slovenska. Sprevádzať ju bude víchrica, ale na našom území sa prejaví v podobe prudkého oteplenia, informuje portál iMeteo.sk.

V strednej Európe začne vietor silnieť v noci z pondelka na utorok. Vietor sa u nás bude pohybovať maximálne v rýchlosti 65 km/h, nad pásom lesa však môže dosiahnuť rýchlosť v nárazoch aj nad 110 km/h.

Slovensko čaká výrazné oteplenie

„V noci na utorok začnú nad naše územie postupovať zrážky, ktoré budú súvisieť s postupujúcou frontálnou vlnou. Čo je však zásadnejšie je príliv veľmi teplého vzduchu, ktorý začne nad naše územie prúdiť od západu. Ten výrazne zmení charakter počasia,“ píše iMeteo.sk.

Slovensko tak čaká ďalšia vlna veľmi prudkého oteplenia. Teploty totiž budú o 6 °C vyššie, ako je hranica dlhodobého teplotného normálu. Maximálne denné teploty sa počas utorka (14.11.) budú pohybovať v rozmedzí 7 až 15 °C, čo je na aktuálne ročné obdobie veľmi nezvyčajné. Na západnom Slovensku môže byť dokonca aj teplejšie.

V ďalších dňoch, konkrétne v stredu a štvrtok, už síce teploty klesnú, avšak vzhľadom na ročné obdobie bude stále nadpriemerne teplo. Rovnaký prípad nás čaká aj začiatkom budúceho týždňa, keď teploty budú dosahovať 7 až 13 °C.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie