fbpx

Do Bratislavy prídete vlakom aj o 10 minút neskôr, dôvodom je zlý stav koľají okolo hlavnej stanice

Zdroj: FOTO TASR/Dano Veselský

V obvode bratislavskej hlavnej stanice jazdia vlaky obmedzenou rýchlosťou desať kilometrov za hodinu. Dôvodom je zlý stav koľají. Vlaky preto môžu meškať päť až desať minút. Informoval o tom Dominik Drevický z odboru komunikácie Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK).

„Obmedzenie potrvá do odvolania, teda do opravy železničného zvršku manažérom infraštruktúry Železnicami Slovenskej republiky,“ priblížil Drevický.

„Pracujeme na čo najskoršom odstránení nevyhovujúceho stavu infraštruktúry, ktorý bol zistený po prejazde meracieho vlaku ŽSR. Po oprave železničného zvršku v bratislavskej hlavnej stanici budú vlaky jazdiť opäť bez obmedzení,“ dodal.

„Železničná infraštruktúra na Slovensku je vo veľmi zanedbanom stave. Nezabezpečuje sa ani potrebná údržba jestvujúcich tratí,“ zhodnotil v minulosti pre SME Ján Kovalčík, analytik INEKO. Výsledkom podľa neho je, že parametre a využiteľnosť mnohých tratí sa namiesto zlepšovania zhoršujú.

Slovensko pritom najmä z eurofondov investuje stovky miliónov eur do modernizácie železničných tratí.

Koľaje a železničné stanice na Slovensku má na starosti štátna firma Železnice Slovenskej republiky.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie