fbpx

Danko: Ministrom pre cestovný ruch a šport bude Dušan Keketi

Na snímke predseda predstavenstva Letiska M.R. Štefánika v Bratislave Dušan Keketi počas tlačovej konferencie Letiska M. R. Štefánika v Bratislave a CK DER Touristik SK k novým chartrovým letom a k očakávanej letnej dovolenkovej sezóne v Bratislave 26. apríla 2023. Zdroj: FOTO TASR/Pavel Neubauer

Na post ministra pre cestovný ruch a šport by mal byť vymenovaný na budúci týždeň šéf bratislavského letiska Dušan Keketi. Vyhlásil to na utorkovej konferencii HORECA predseda strany SNS Andrej Danko s tým, že bude zatiaľ ministrom bez kresla.

Šéf národniarov Andrej Danko potvrdil už pred niekoľkými dňami v relácii Ide o pravdu, že na čele nového ministerstva pre cestovný ruch a šport bude „profík”. Pre Hospodárske noviny uviedol aj jeho meno – bude to Dušan Keketi, súčasný šéf bratislavského letiska, ktorý ho riadi od roku 2021.

SNS už má podľa slov Danka aj rozpracovaný návrh zákona o zriadení nového ministerstva, v ktorom je rozpísaná aj štruktúra rezortu či model financovania.

Vládna koalícia oznámila štart rezortu k 1. januáru 2024. Jeho zriaďovanie by sa malo začať čo najskôr. V súčasnosti šport spadá pod ministerstvo školstva. Cestovný ruch pod rezort dopravy.

„Nejdeme budovať nejaké ministerstvo pre niekoho, ale ideme zosumarizovať zamestnancov štátnej správy. Minister bude kontaktnou osobou vo vláde aj na systematizáciu a čerpanie eurofondov, ako aj systematizáciu pomoci pre podnikateľov,“ dodal Danko s tým, že ako príklad uviedol zrýchlené odpisy pri rekonštrukcii hotelov.

Taktiež uviedol, že rezort bude mať dvoch štátnych tajomníkov, pričom jeden bude mať na starosti šport a druhý cestovný ruch. Jedným z nich, ktorý vedie oblasť športu, je podpredseda SNS Ján Krišanda.

Hovorkyňa strany SNS Zuzana Škopcová pre TASR uviedla, že ministerstvo bude financované z dane z príjmov prevádzkovateľských stávkových kancelárií a hazardných hier a zo zisku štátnej akciovej spoločnosti Tipos.

Keketi vyštudoval Ekonomickú univerzitu v Bratislave, v minulosti pôsobil na poste predsedu Rady a generálneho riaditeľa Eximbanky. Predtým pracoval v privátnom sektore, okrem iného ako výkonný riaditeľ pre integráciu v Unicredit Leasing či na iných riadiacich pozíciách, uviedli Hospodárske noviny.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie