fbpx

Letisko v Hamburgu po rukojemníckej dráme obnovilo prevádzku

Hamburské letisko bolo uzatvorené na viac než 20 hodín po tom, čo v sobotu vo večerných hodinách vtrhol autom na letiskovú ozbrojený muž spolu so svojím štvorročným dieťaťom a dvakrát vystrelil do vzduchu. Polícii sa muž nakoniec vzdal až v nedeľu popoludní. Nemecké úrady informovali, že manželka podozrivého ich predtým kontaktovala v súvislosti s únosom dieťaťa. Psychológ s mužom vyjednával 18 hodín; dráma sa zaobišla bez krviprelievania. Zdroj: FOTO TASR/AP

Polícii v severonemeckom Hamburgu sa podarilo zadržať ozbrojeného muža, ktorý na tamojšom letisku od sobotňajšieho večera držal svoju štvorročnú dcéru ako rukojemníka. Po dlhom vyjednávaní operácia dosiahla úspešný koniec, muž nekládol odpor. Dieťa je podľa polície v poriadku. Letisko už obnovilo prevádzku, povedal hovorca.

Približne o šiestej hodine ráno vyštartovali prvé lietadlá v smere na portugalskú metropolu Lisabon a Frankfurt nad Mohanom, vyplýva z letového plánu, ktorý zverejnili na internete.

Prvé pristátie bolo po odstávke na letisku naplánované na 7:25 h SEČ, pričom na pondelok bolo naplánovaných dovedna 152 štartov a 162 pristátí. „Pracujeme v normálnej prevádzke,“ potvrdila v pondelok ráno aj spolková polícia, ktorá je na letisku zodpovedná za kontrolu pasažierov a batožiny.

Hamburské letisko bolo uzatvorené na viac než 20 hodín po tom, čo v sobotu vo večerných hodinách vtrhol autom na letisko pred budovu terminálu ozbrojený muž spolu so svojím štvorročným dieťaťom a dvakrát vystrelil do vzduchu. Vozidlo zaparkoval pod lietadlo. Polícia v Hamburgu uviedla, že muž sa vzdal až v nedeľu popoludní bez odporu, keď s dcérou vystúpil z auta. Dodala, že dieťa pravdepodobne neutrpelo žiadne zranenia.

Nemecké úrady informovali, že manželka podozrivého ich predtým kontaktovala v súvislosti s únosom dieťaťa. Podľa agentúry DPA jeho rokovanie zrejme súviselo so sporom o opatrovníctvo, muž chcel s dcérou odletieť do Turecka, odkiaľ pochádza.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie