fbpx

AKTUÁLNE: Polícia obvinila útočníka z vlaku. Hrozí mu trest 15 až 20 rokov za mrežami

Zdroj: FACEBOOK/Polícia Slovenskej republiky

Polícia obvinila útočníka, ktorý mal v stredu (1. 11.) večer napadnúť 22-ročnú ženu vo vlaku na Spiši, navrhne mu väzobné stíhanie. Košická krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti s tým, že po zhromaždení, dôkladnej analýze a následnom vyhodnotení všetkých dôkazov mohol krajský policajný vyšetrovateľ zo skutku obviniť 29-ročného Mateja z okresu Spišská Nová Ves. Ten mal podľa polície viackrát bodnúť mladú ženu, s ktorou sedel v spoločnom kupé vlaku smerujúceho z Košíc do Žiliny.

Útočník mal bez zjavného dôvodu a náhle zaútočiť na ženu, ktorá s ním sedela v spoločnom kupé.  Po príchode vlaku do železničnej stanice Spišská Nová Ves sa podozrivá osoba snažila z vlaku ujsť. Bezprostredne jej v tom až do príchodu polície zabránili spolucestujúci z vedľajšieho kupé. Osobu podozrivú zo spáchania skutku po vykonaní potrebných procesných úkonov umiestnili do cely policajného zaistenia. Vzhľadom na závažnosť skutku vec prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

Muž čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu vraždy, spáchaného v štádiu pokusu, v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctva.

„Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania Matej vo vlaku, ktorý v tom čase prichádzal na železničnú stanicu Spišská Nová Ves, v úmysle usmrtiť poškodenú, pravdepodobne nožom, náhle a bez zjavného a doposiaľ nezisteného dôvodu, poškodenú niekoľkokrát bodol do oblasti krku. Keď sa začala brániť, spôsobil jej rezné poranenia na rukách,“ dodala krajská policajná hovorkyňa z Košíc Lenka Ivanová.

Poškodená žena podľa predbežného vyjadrenia lekárov utrpela zranenia s predpokladanou dobou liečenia 14 dní. Krajský policajný vyšetrovateľ zároveň spracuje podnet na vzatie obvineného do vyšetrovacej väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie