fbpx

Z pera Miroslava Čiefa: Dannosti a cnosti Lea Sauera

Zdroj: INSTAGRAM/Leo Sauer

Tento týždeň sa vo veľkom hovorí o 8. Zlatej lopte pre Lionela Messiho. Podľa niekoho ju získal zaslúžene, pre niekoho pre zásluhy. Platí však, že fenomenálny Leo, ako vo všetci volajú vyhral so svojou reprezentáciou Argentíny Majstrovstvá sveta v Katare. My Slováci o takom niečom môžeme len snívať. Ale aspoň aj my máme svojho Lea. Lea Sauera. Mladého 17- ročného krídelníka holandského Feyenoordu Rotterdam. S ním môžeme v blízkej budúcnosti pomýšľať na vskutku veľké veci.

Obdivuhodný chlapec

Je nenápadný. Naoko. Stále ešte neprekročil prah dospelosti, no už teraz sa ako dospelý správa. Jeho talent je výnimočný. Vedeli sme o ňom už dávnejšie. Ale že tak skoro vytriskne na povrch futbalového sveta ako prameň čistej vody, to sme veru nepredpokladali.

Leo Sauer má minulosť v žilinských farbách, odkiaľ pred časom odišiel do holanského Feyenoordu Rotterdam. Fanúšikovia zaiste zachytili tento prestup, pretože bolo okolo neho veľa kriku. Hlavne činovníkom MŠK Žilina sa tento krok dlhovlasého tínedžera nepáčil. Rátali skôr s tým, že sa mladý Leo bude vyvíjať v ich klubovej akadémii. Tak ako ostatní jeho vrstovníci. Taký bol plán. Ale životný scenár sa napísal inak. Teraz už ale vieme, že Leo spravil výborný krok.

Začiatky v Holandsku museli byť pre neho ťažké. Iná kultúra, jazyk, zvyky, odlúčenie od najbližších. Mladý talent zo Slovenska však neplakal do vankúša a neľutoval sa. Lež sa pobral do roboty. V slávnom klube, kde to máte ťažké za každých okolností si chcel a túžil vybudovať svoje miesto pod slnkom. To sa mu podarilo náramne, priam zázračne rýchlo. Preto nikoho neprekvapilo, keď už minulú zimu absolvoval prvé prípravné zápasy za A- mužstvo a jeho prvotné hosťovanie zo Žiliny sa zmenilo na kmeňový prestup. Ako to tento vlasatý nezmar zo Slovenska dokázal?!

Leo Sauer je chalan s dobrým srdcom a charakterom. Je mentálne silný. Zaumienil si nepoddať sa osudu v cudzej krajine, lež v krajine Tulipánov uskutočniť zázrak. Jeho rast formy, futbalových kvalít, kondície, taktická vyspelosť – to všetko bolo úchvatné. Netreba sa teda čudovať, že už na jar si ho tréner A- tímu Arne Slot pozval do tréningového procesu. Áno, Leo Sauer trénoval s mužstvom, ktoré neskôr získalo titul v holandskej Eredivisie.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2 3
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie