fbpx

Súhrn 15. kola Tipos extraligy: Víťazstvo Slovana nad Spišiakmi, Dravecký najmladším strelcom v histórii súťaže

Zdroj: FOTO TASR/Pavel Neubauer, FACEBOOK/HC Košice

V utorok bolo na programe 15. kolo Tipos extraligy, ktoré ponúklo jeden veľký šláger, v ktorom Slovan Bratislava privítal na svojom ľade vedúcu Spišskú Novú Ves. Hostia síce na ľade Belasých dlho viedli, no napokon zápas doviedli do trojbodového konca domáci hokejisti, ktorí si pripísali 3. víťazstvo v rade.

15. kolo Tipos extraligy:

HK Dukla Michalovce – HK Nitra 2:4

Zemplínčania sú až po uši v kríze. Síce sa hotovali utorkový zápas zvládnuť, stal sa pravý opak. Do vedenia išli hostia po góle Okoličányho, na ktorý domáci hokejisti odpovedali presnými zásahmi Pearsona s Kabáčom. V záverečnej tretine však prišli 3 góly obrodenej Nitry, keď sa postupne presadili legionári v jej drese Harper, Cotton a Gates. Pre Michalovce je to trpká prehra, éterom koluje informácia, že v klube možno očakávať určité zmeny. Nitra, naopak, zareagovala na nedeľný domáci výbuch s Liptákmi. Prvý zápas odchytal brankár Košarišťan, ktorý je na striedavom štarte z prvoligovej Žiliny.

HC Košice – HC Mikron Nové Zámky 5:1

Oceliari pokračujú vo výborných výkonoch. Tentoraz si to odniesli Nové Zámky, ktoré sa pre zmenu ponorili do krízy. Prvé 2 góly Košíc strelili Pollock s Fejesom hneď v úvode. Zníženie hostí prišlo v 28. min z hokejky Logginsa. Hneď na to prišla odpoveď od produktívneho útočníka Fejesa, ktorý v závere skompletizoval svoj hetrik v zápase. Okrem neho sa v 52. min presadil aj mladý 16- ročný obranca Dravecký, ktorý sa stal historicky najmladším strelcom gólu obrancu v histórii súťaže. Košice tak potvrdili svoju 3. priečku a naznačili prienik na ešte vyššie méty. Nové Zámky začali inkasovať čoraz viac a viac gólov a aj podľa slov ich trénera Erika Čaládiho im prestali fungovať v hre základné princípy.

HK Poprad – HC´05 Banská Bystrica 2:0

Podtatranci presekli sériu prehier. Do vedenia išli v 16. min, keď brankára Belányiho prekonal útočník Kukuča. Nadlho to bol jediný gól stretnutia, nakoľko početné strely Banskobystričanov zlikvidoval brankár Popradu Valluš, ktorý si pripísal prvé čisté konto v sezóne. Domáce víťazstvo podčiarkol v 59. min Coultier. Zverenci trénera Aleša Tottera už nutne potrebovali bodovať. Banská Bystrica prehrala po 3 predchádzajúcich víťazstvách.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie