fbpx

Žilinka „nepodľahne atakom.“ Generálny prokurátor sa rozhodol zotrvať vo funkcii

Na snímke generálny prokurátor SR Maroš Žilinka počas tlačového vyhlásenia. Zdroj: FOTO TASR/Jakub Kotian

Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka sa rozhodol zotrvať vo funkcii. Oznámil to na sociálnej sieti s tým, že žiadne ataky mu nezabránia v presadzovaní a upevňovaní zákonnosti. Celé stanovisko generálneho prokurátora nájdete na konci článku.

Maroš Žilinka zostáva vo svojej funkcii. A to aj napriek tomu, že dva týždne pred parlamentnými voľbami avizoval zásadné rozhodnutie. To sa napokon nekoná. Generálny prokurátor si to totiž rozmyslel.

Boli dva týždne do volieb, keď Maroš Žilinka zvolal tlačovú konferenciu. Na nej oznámil, že učinil zásadné rozhodnutie, o ktorom vie už aj jeho rodina. „Útoky proti mojej osobe, prakticky denné, ma primali k tomu, aby som uvažoval o tom, čo by som neuvažoval,“ uviedol.

Hneď sa začalo špekulovať, že by mohol kandidovať v prezidentských voľbách, no generálny prokurátor takéto úvahy hneď vyvrátil.

„Nepodľahnem atakom, nech by boli akokoľvek intenzívne či agresívne a tieto mi ako generálnemu prokurátorovi Slovenskej republiky nezabránia v presadzovaní a upevňovaní zákonnosti,“ zdôraznil šéf Generálnej prokuratúry SR.

Žilinka ďalej priblížil, že čelí sústavným tendenčným, účelovým a manipulatívnym útokom, ktorých jediným cieľom je systematická diskreditácia.

Naďalej zostáva vo svojej funkcii

Podľa hovorkyne GP má verejnosť toto vyhlásenie chápať, ako prehodnotenie jeho avizovaného zásadného vyhlásenia.

„Áno, status súvisí s avizovaným rozhodnutím generálneho prokurátora SR. Generálny prokurátor sa rozhodol zotrvať vo funkcii aj napriek kontinuálnym atakom na jeho osobu a to z dôvodu, že chce cez svoj mandát aj naďalej chrániť zákonnosť a posilňovať právny štát,“ vysvetlila pre TVNOVINY.sk Zuzana Drobová.

Generálnemu prokurátorovi sa funkčné obdobie končí v decembri 2027.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie