fbpx

Prierez 12. kola Niké ligy: Slovan vybavil zdecimované Košice v úvode a už je na čele. Trenčín potopili v zápase s Trnavou jeho bývalí hráči

Zdroj: FOTO TASR/Radovan Stoklasa, Jaroslav Novák

Základná časť futbalovej Niké ligy sa preklopila do svojej druhej polovice. V 12. kole zaujalo víťazstvo Trnavy v Trenčíne 3:2, o ktoré sa postarali bývalí hráči AS Azango s Bainovičom. V piatok sa hralo taktiež pohronské derby. Zápas medzi Podbrezovou a Banskou Bystricou však po remíze 2:2 víťaza nemal.

12. kolo Niké ligy:

FK Železiarne Podbrezová – MFK Dukla Banská Bystrica 2:2

Na Horehroní celý deň liaho ako z krhly, no trávnik v Zelpo aréne bol podľa možností vo výbornom stave. Od úvodu pohronského derby mali prevahu domáci fubalisti, ktorí išli do vedenia po kurióznom góle útočníka Assinora, ktorý sa pri svojom pokuse pošmykol a lopta za pomoci tyče doputovala do bránky. Dukla sa nezmohla dlhodobo na nič ofenzívne, udrela však v závere polčasu, keď dvakrát utiekol obrane reprezentant Polievka. Po jeho prvom prieniku si vlastný gól strelil obranca Bartoš, následne Polievka ukázal svoje majstrovstvo a po brilantnej individuálnej akcii prekonal Ludhu. No hneď po zmene strán, v 53. min sa fantastickou individuálnou akciou prezentoval striedajúci Galčík, ktorý ako nôž maslom prešiel stredom ihriska a skóroval. Podbrezová bola o niečo lepšia, iniciatívnejšia, ale deľba bodov sa javí ako spravodlivá.

Postava zápasu: Róbert Polievka

ŠK Slovan Bratislava – FC Košice 4:0

Na Tehelnom poli bolo všetko vybavené za 15 minút. Rozglejení hostia totižto príšerne bránili a výslednicou premenných boli 3 góly v sieti brankára Kiru – postupne sa presadili Strelec, Barseghjan a výstavne sa trafil aj reprezentant Kucka. Košice ešte dorazil na začiatku druhého dejstva z penalty Čavrič. Slovan je tak zaslúžene na čele s 1 bodovým náskokom, navyše v stredu hrá domácu dohrávku s Michalovcami. Košičania pod vedením dočasného trénera Miroslava Soviča vyslovene vyhoreli. Mužstvo od tohto týždňa preberie Ján Kozák ml.

Postava zápasu: Tigran Barseghjan

AS Trenčín – FC Spartak Trnava 2:3

Výborný zápas. Narazili na seba dve ťažké váhy, mužstvá, ktoré chceli hrať futbal. Do vedenia išli hostia, keď Azangov pokus pred brankárom Vozinhom ešte tečoval obranca AS Bondarenko. Dobre hrajúci Trenčín vyrovnal v 41. min po strele Soaresa zvnútra pokutového územia. Bol to krídelník AS Soares, kto v 51. min po peknej akcii poslal domácich do vedenia. Lenže potom si vybral slabšie chvíľky brankár Vozinha. V 61. min ho prekonal ďalší bývalý hráč Trenčína Bainovič, aby v 76. min dokonal dielo skazy pre domácich agilný Azango, ktorý sa preštrikoval domácou obranou a nevýraznou strelou napol sieť – 2:3. Trnava dokumentovala svoju silu na hosťujúcich trávnikoch. Trenčín pre zmenu nevyhral už 3. ligový zápas, navyše v minulom týždni senzačne vypadol z pohára s piatoligovou Devínskou Novou Vsou.

Postava zápasu: Philipp Azango

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie