fbpx

Liga Portugal: Boženíkova Boavista Porto v ťažkom strete so Sportingom Lisabon

Slovenský futbalista Róbert Boženík (vľavo) z Boavista Porto sa teší z gólu v 2. kole Portugalského pohára Oliveirense - Boavista Porto 22. októbra 2023 v portugalskom meste Oliveira de Azeméis. Zdroj: FOTO TASR/LUSA/Manuel Frnando Araújo

Program 9. kola Ligy Portugal Betclic dnes uzatvorí zápas, ktorý musíte bezpodmienečne vidieť. V pondelok večer sa v ťažkom strete futbalových váh predvedú Boavista Porto so Sportingom Lisabon. Domáci mali fantastický štart do ligovej sezóny, na čom mal nemalý podiel náš Róbert Boženík, ktorý mužstvo z Porta potiahol na vrchné priečky tabuľky 5 – gólmi. Netreba zabúdať, že v úvodnom kole ročníka dvomi gólmi zostrelil majstrovskú Benficu Lisabon. Dnes na Estádio do Bessa zavíta ďalší lisabonský súper, ktorý sa ale nemieni vzdať nádeje na akýkoľkovek bodový výsledok, ktorý by ho priebežne vyšvihol na čelo tabuľky. Zverenci trénera Rubena Amorima majú plán, ako to docieliť. Nenechajte si ujsť tento zápas, ktorý odvysielame v pondelok 30. 10. 2023 o 21:15 h na stanici Arena Sport s komentátorským vkladom nášho Vladimíra Kováča.

Súperovi sa priamo pozrieť do očí

Boavista Porto ukazovala progres už na konci minulého ligového ročníka. Klub, ktorý sa podľa mnohých indícií nachádza v nie úplne ideálnej finančnej kondícii hral „príjemne“, pohľadne a skončil v bezpečnom strede tabuľky. Slovenských fanúšikov to tešilo o to viac, že v posledných kolách dostával príležitosť v základnej zostave aj útočník Róbert Boženík, ktorý sa herne a strelecky chytil a dostal sa do formy.

Tú si preniesol aj do tejto ligovej sezóny Ligy Portugal Betclic, pričom Boavista, aj keď má hlbšie do vrecka, dokázala za neho vyplatiť Feyenoordu Rotterdam 2 a pol milióna eur a tak sa stále talentovaný Slovák stal jej kmeňovým hráčom. A Robo sa okamžite za dôveru odvďačil – hneď v 1. kole súťaže pricestovala na Estádio do Bessa Benfica Lisabon, ktorú Boavista zdolala 3:2 po dvoch Boženíkových presných zásahoch. Nebol to však ojedinený výstrel do tmy! Mužstvo trénera Petita vo výborných výkonoch pokračovalo, pričom vyhralo 18. 9. 2023 doma nad Chavesom 4:1 a priebežne išlo do čela tabuľky. Boženík dal ďalšie 2 góly… Potom síce prišli zaváhania – prehra v Brage 1:4, remíza s Famalicaom 2:2, remíza v Moreirense 1:1.

Naposledy minulú nedeľu odohrala Boavista zápas 3. kola Portugalského pohára, keď vycestovala na trávnik UD Oliveirense. Podľa všeobecných predpokladov potvrdila rolu favorita, keď vyhrala 3:1 po góloch Boženíka, S. Peréza a M. Reisinha. Róbert Boženík tak dosiahol už 6. súťažný gól v prebiehajúcej sezóne.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2 3
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie