fbpx

Fico na summite zdôraznil, že v EÚ bude presadzovať slovenskú politiku

Slovenský premiér Robert Fico (vpravo) a belgický premiér Alexander De Croo diskutujú na úvod dvojdňového summitu lídrov EÚ v Bruseli vo štvrtok 26. októbra 2023. Dvojdňový summit lídrov EÚ, ktorý sa začal vo štvrtok popoludní v Bruseli, má okrem dávnejšie dohodnutých tém ponúknuť aj odpoveď na to, ako sa Európska únia postaví k najnovšej vlne násilia medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas. Zdroj: FOTO TASR/AP

Premiér SR Robert Fico na dvojdňovom zasadnutí Európskej rady v Bruseli a tiež počas stretnutia s predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou zdôraznil, že na summitoch EÚ bude presadzovať slovenskú politiku a brániť slovenské záujmy. Zopakoval aj zámer neposkytovať vojenskú pomoc Ukrajine. Informuje o tom bruselský spravodajca TASR.

Po päť a pol roku sa novozvolený premiér SR vrátil na rokovania šéfov vlád a štátov v Bruseli. Tesne pred summitom sa stretol s von der Leyenovou, ktorej podľa vlastných slov povedal, že na summitoch EÚ bude presadzovať slovenské záujmy, čo zopakoval aj počas rokovaní lídrov Únie.

„EÚ Slovensku neuveriteľne pomohla, pokiaľ ide o životnú úroveň, ale nebudem nikdy akceptovať presadzovanie jedného správneho názoru, ak ten, kto má iný názor, má byť ostrakizovaný či vylučovaný,“ povedal.

Podobne ako von der Leyenovej aj lídrom členských krajín EÚ povedal, že Slovensko nebude súhlasiť so žiadnou vojenskou pomocou Ukrajine a že bude žiadať dôsledné analýzy na každé sankcie, ktoré budú pripravované voči Rusku, aby nepoškodzovali Slovensko.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie