fbpx

Útočníka, ktorý v USA zabil 18 ľudí, našla polícia mŕtveho. Páchateľ hromadnej streľby mal spáchať samovraždu

Zdroj: FACEBOOK/Lewiston Maine Police Department, FOTO TASR/AP

Strelca na úteku, ktorý v stredu pri hromadnej streľbe v bowlingovej hale a bare v americkom meste Lewiston zabil 18 ľudí, našli mŕtveho v meste Lisbon v štáte Maine. TASR správu prebrala v sobotu od agentúry AP.

V uliciach malo byť nasadených okolo sto príslušníkov. V Maine prebiehalo intenzívne pátranie po dvoch masových streľbách, ktoré si v stredu večer vyžiadali najmenej 22 mŕtvych a desiatky zranených. Podľa informácií miestnej polície k streľbe došlo na bowlingovej dráhe Sparetime Recreation na Mollison Way a v reštaurácii Schemengees Bar & Grille na Lincoln Street.

Streľbu polícii ohlásili v stredu večer krátko po 20. hodine miestneho času. Polícia v Lewistone v príspevku na sociálnych sieťach predtým uviedla, že v okolí sa pohybuje tzv. aktívny strelec. Vodičov vyzvala, aby uvoľnili cestu záchranárom.

Tamojšie zdravotné zariadenie na svojej webovej stránke oznámilo, že jeho personál „reaguje na hromadnú streľbu“ a koordinuje s miestnymi nemocnicami prijímanie pacientov.

Streľba sa začala okolo 18:56, píše CNN. Očití svedkovia opísali, ako ľudia utekali z bowlingovej dráhy. Lewiston, druhé najväčšie mesto v štáte, je vzdialené približne 36 míľ severne od Portlandu.

Polícia pátrala po páchateľovi viac ako dva dni

Kancelária šerifa okresu Androscoggin zverejnila dva zábery domnelého páchateľa a požiadala verejnosť o pomoc pri pátraní. Je na nich zachytený muž s bradou v hnedom kabáte so strelnou zbraňou, ktorý kráča do budovy, píše stanica BBC.

Polícia v Lewistone identifikovala „osobu záujmu“ ako 40-ročného Roberta Carda z Bowdoinu. Verejnosť bola varovaná, aby ho považovala za „ozbrojeného a nebezpečného“.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie