fbpx

Trnava nestačila ani na dánsky Nordsjaelland. Podľa trénera Gašparíka išlo o najlepší výkon v skupine

Zdroj: FOTO TASR/Lukáš Grinaj

Futbalistom FC Spartak Trnava bodové ruže nezakvitli ani v 3. zápase H skupiny Konferenčnej ligy. Vo štvrtok večer podľahli dánskemu súperovi FC Nordsjaelland na domácom trávniku 0:2 a po 3 zápasoch skupiny tak ostávajú naďalej bez zisku bodu. Zverenci trénera Michala Gašparíka však vôbec nepodali zlý výkon.

Súper dokumentoval svoju kvalitu a hravosť

O štvrtkovom súperovi Trnavy, dánskom Nordsjaellande sa toho v slovenským médiách pred zápasom popísalo akiste dosť. Ide o moderný klub, ktorý sa vyznačuje skvelou prácou s mladými futbalistami. Tých si vie vyskautovať naprieč celou Európou či Afrikou, vo vlastnej akadémii ich zaučí tajom menom futbal, vychováva ich a potom ich výhodne predáva do lukratívnejších klubov. Poväčšine takýto klubový scenár náramne dobre funguje.

Na snímke futbalisti Nordsjaellandu sa tešia z výhry 0:2 po zápase 3. kola H-skupiny Európskej konferenčnej ligy (EKL) FC Spartak Trnava – FC Nordsjaelland v Trnave vo štvrtok 26. októbra 2023. Zdroj: FOTO TASR/Lukáš Grinaj

Tento dánsky klub má výborne zložené mužstvo, v ktorom sa snúbi talent, kreativita, behavosť a hravosť. Súper svoje devízy dokumentoval aj v Trnave, kde prišiel posilnený víťazstvom 7:1 nad Ludogorcom Razgrad.

Hostia začali zápas vo veľkom štýle. Boli silní na lopte, snažili sa o rýchle a nárazovité prechody do ofenzívy. Spartak kontroval po 10- 15 minútach, keď vyrovnal hru a začal aj ofenzívne hroziť. Aktívny bol hlavne krídelník Daniel. Dáni mali v prvom polčase dve veľké šance – pri prvej sa skvelým obranným zákrokom prezentoval stopér Djurič a v druhej v čistej šanci vychytal Rasmussena brankár Takáč. Skóre sa menilo v 36. min. Na rohový kop zľava si vyskočili obaja stopéri hostí, pričom lopta sa za Takáčov chrbát dostala s prispením teču Jenssena – Abewa – 0:1.

Trnava chcela niečo s výsledkom urobiť, no hneď po príchode na druhý polčas druhýkrát inkasovala. Pomerne nešťastne. Kombinačnú akciu hostí zakončil strelou popod Takáčovo telo aktívny Rasmussen. Zverenci Michala Gašparíka boli po inkasovanom góle ako obarení, nakopla ich až 63. min, kedy dosiahli gól. Strelec Šulek bol však v ofsajde, a tak neplatil…

Tribúny tak dostala do varu až 85. min, keď sa svojou typickou strelou presadil Daniel, no tú brankár hostí A. Hansen vyrazil. Trnava mala v závere tlak, v náznakoch šancí bol Bernát, do hry išli striedajúci Azango s Ristovskim, no nič sa im už s konečným výsledkom nepodarilo urobiť.

Michal Gašparík: Len čiastočná spokojnosť

Veľmi emotívne celý priebeh zápasu prežíval tréner Spartaka Michal Gašparík, ktorý bol napriek výsledku spokojný s výkonom svojich zverencov.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie