fbpx

Slovan v Lille viedol a statočne odolával, no nakoniec padol. Kucka: Som hrdý na mužstvo

Zdroj: FOTO TASR/Pavel Neubauer, Jaroslav Novák

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava utrpeli v A skupine Konferenčnej ligy prvú prehru. Vo štvrtok podvečer sa predstavili vo francúzskom Lille, kde si zmerali sily s miestnym LOSC. V zápase s týmto súperom viedli po góle Čavriča, no domáci v závere otočili skóre a vyhrali 2:1. Slovan je v tabuľke so 6 bodmi na 2. mieste.

Výborný prvopolčasový výkon

Zverenci trénera Vladimíra Weissa odohrali napriek smolnej prehre výborný zápasový part. Úprimne, nečakala sa až taká dobrá hra a vzdor proti 4. mužstvu francúzskej Ligue 1. Slovan však vsadil na kompaktnosť, súbojovosť, jeho hráči veľa behali a v defenzíve si dlho do bodky plnili svoje úlohy.

Na snímke futbalisti Slovana sa tešia z gólu počas zápasu 3. kola A-skupiny Európskej konferenčnej ligy (EKL) OSC Lille – ŠK Slovan Bratislava vo francúzskom Lille vo štvrtok 26. októbra 2023. Zdroj: FOTO TASR/Jaroslav Novák

Slovan hral vysoko takticky a účelne. Pozične bol možno častokrát hlbšie, ako bolo potrebné, no napriek tomu dlho odolával a domácich hráčov nepúšťal k zakončeniam na Borjanovu bránku. Naopak, sám udrel, a to gólovo. V 25. min vysunul Savvidis v ľavom krídle Lovata, ktorý ako na zlatom podnose prihrával pred bránku, kde si loptu našiel Čavrič a poslal ju do siete brankára Chavaliera – 0:1.

Ešte predtým mal obrovskú šancu Barseghjan, z domácej strany v prvom polčase výrazne pohrozil dvakrát ostrostrelec David, no hlavne proti jeho hlavičke sa zaskvel Borjan. V závere úvodného polčasu mal možnosť na skórovanie aj André, ale po účelnej prihrávke Yaziciho netrafil slovanistickú bránku.

Slovan si za prvý polčas zaslúži absolutórium. V hrubých náznakoch a zábleskoch hral až výnimočne dobre proti favoritovi skupiny na jeho pôde. Nebál sa hrať, bol aktívny, jeho hráči nevypustili jeden súboj. A udržali na uzde obávanú útočnú silu LOSC. Aj keď, samozrejme, zverenci trénera Paula Fonsecu mali kombinačnú prevahu, ktorou sú povestní.

Skraty Kašiu a Lovata stáli Slovan výsledok

Žiaľ pre Belasých, nepodarilo sa im prvopolčasový výsledok udržať až do konca. Mohol za to prioritne zlepšený výkon domácich futbalistov – tí zlepšili pohyb, ponukovú činnosť, viac rozťahovali ihrisko, s čím mal Slovan problémy. Dlho domácemu tlaku odolával len za pomoci brankára Borjana a vychýlenej streleckej mušky protivníka.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie