fbpx

Streľba v štáte Maine si vyžiadala najmenej 22 mŕtvych. Polícia po útočníkovi pátra

Policajti hliadkujú v Lewistone v štáte Maine 25. októbra 2023. Najmenej 16 ľudí zahynulo a viacero ďalších utrpelo zranenia pri streľbe v meste Lewiston v americkom štáte Maine. Po strelcovi stále pátra polícia. Podozrivý spustil streľbu na dvoch miestach, oznámili citované zdroje pod podmienkou zachovania anonymity vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie. Podľa miestnych médií k streľbe došlo na bowlingovej dráhe a tiež v bare. Zdroj: FOTO TASR/AP

Najmenej 16 ľudí zahynulo a viacero ďalších utrpelo zranenia pri streľbe v meste Lewiston v americkom štáte Maine. Po strelcovi stále pátra polícia. Informovala o tom v noci na štvrtok agentúra AP s odvolaním sa na dvoch miestnych predstaviteľov, píše TASR.

Člen mestského zastupiteľstva v Lewistone Robert McCarthy pre stanicu CNN povedal, že streľba si vyžiadala najmenej 22 mŕtvych. Podozrivý spustil streľbu na dvoch miestach, oznámili citované zdroje pod podmienkou zachovania anonymity vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie. Podľa informácií miestnej polície k streľbe došlo na bowlingovej dráhe Sparetime Recreation na Mollison Way a v reštaurácii Schemengees Bar & Grille na Lincoln Street.

Streľbu polícii ohlásili v stredu večer krátko po 20.00 h miestneho času. Polícia v Lewistone v príspevku na sociálnych sieťach predtým uviedla, že v okolí sa pohybuje tzv. aktívny strelec. Vodičov vyzvala, aby uvoľnili cestu záchranárom.

Tamojšie zdravotné zariadenie na svojej webovej stránke oznámilo, že jeho personál „reaguje na hromadnú streľbu“ a koordinuje s miestnymi nemocnicami prijímanie pacientov.

Kancelária šerifa okresu Androscoggin zverejnila dva zábery domnelého páchateľa a požiadala verejnosť o pomoc pri pátraní. Je na nich zachytený muž s bradou v hnedom kabáte so strelnou zbraňou, ktorý kráča do budovy, píše stanica BBC.

Polícia identifikovala strelca

Streľba sa začala okolo 18:56, píše CNN. Očití svedkovia opísali, ako ľudia utekali z bowlingovej dráhy. Lewiston, druhé najväčšie mesto v štáte, je vzdialené približne 36 míľ severne od Portlandu.

Polícia v Lewistone identifikovala „osobu záujmu“ ako 40-ročného Roberta Carda z Bowdoinu. Verejnosť bola varovaná, aby ho považovala za „ozbrojeného a nebezpečného“.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie