fbpx

Trénerské zmeny v Niké lige: Michal Ščasný ukončil pôsobenie v Dukle. V Ružomberku od utorka úraduje Ondřej Smetana

Na snímke bývalý tréner MFK Dukla Banská Bystrica Michal Ščasný počas 1. kola futbalovej Niké ligy MFK Dukla Banská Bystrica - FK Železiarne Podbrezová v Banskej Bystrici 28. júla 2023. Zdroj: FOTO TASR/Ján Krošlák

Zdá sa, že v Niké lige sa so zmenami na trénerských postoch roztrhlo vrece. Po tom, čo v pondelok skončil na lavičke FC Košice Anton Šoltis, prišli ďalšie dve zmeny – po utorkovej prehre v 4. kole Slovnaft Cupu skončil v Banskej Bystrici Michal Ščasný, ktorý by mal prebrať cyperský Othellos. Pohyb zaznamenali aj v MFK Ružomberok, kde sa dovtedajší tréner A-mužstva Peter Tomko presunul na pozíciu asistenta. Novým šéfom lavičky sa tak stal Čech Ondřej Smetana.

Blesk z jasného neba

Futbalisti MFK Banská Bystrica zvíťazili po dvoch predchádzajúcich prehrách v sobotu na ihrisku FC Košice 4:2. V utorok však prišla pohárová prehra. Mužstvo spod Urpína prehralo v rámci 4. kola Slovnaft Cupu v Žiari nad Hronom s domácim druholigovým Pohroním 0:1, a to po veľmi slabom výkone, keď priestor na ihrisku dostali viacerí členovia širšieho kádra Banskobystričanov.

Ambicióznu Banskú Bystricu tento výsledok akiste nepotešil. Prekvapujúca správa však prišla o pár hodín neskôr. Týkala sa konca klubového trénera Dukly, Čecha Michala Ščasného.

„Po vzájomnej dohode medzi klubom a trénerom sme sa rozhodli rozviazať túto spoluprácu na základe mimoriadne zaujímavej ponuky zo zahraničia. Pri podpise trénerskej zmluvy sme sa s Michalom Ščasným dohodli, že v prípade takejto situácie vedenie nebude brániť jeho ďalšiemu kariérnemu rozvoju. Toto rozhodnutie sme prijali so zreteľom na trénerovu ambíciu a túžbu po nových výzvach, ktorým chceme vyjadriť úctu a rešpekt,“ zaznelo na sociálnej sieti klubu MFK Dukla.

Michal Ščasný, ktorý prišiel do klubu v júni 2022 na miesto Stanislava Vargu, odchádza na Cyprus, kde prevezme tamojší celok Othellos. A-mužstvo dočasne pripadne asistentovi Máriovi Auxtovi, ktorý bude na lavičke Dukly už v piatok v pohronskom derby na trávniku tretej a vo forme hrajúcej Podbrezovej. Banská Bystrica je v tabuľke Niké ligy na priebežnom 5. mieste s bilanciou 5-3-3, skóre 21:16 a 18 bodmi. Očakáva sa, že riešenie s Auxtom bude len dočasné a mužstvo prevezme nový hlavný tréner.

Rošády pod Čebraťom

V MFK Ružomberok je situácia iná, odlišná. Mužstvo z Liptova má každoročne smelé, lež pohárové ambície. Tie sa však v aktuálnej sezóne nedarí napĺňať, pretože je pod čiarou hornej šestky len na 8. mieste tabuľky s bilanciou 3 víťazstvá, 4 remízy a 4 prehry so skóre 12:19 a 13 bodmi. Na šiestu Trnavu má už 5-bodovú stratu.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie