fbpx

Tanečník SND sa pokúsil o samovraždu priamo v baletnej sále, teraz je na psychiatrickom oddelení

Zdroj: FACEBOOK/Slovenské národné divadlo

Umelecky nadaní ľudia prežívajú svoje problémy oveľa intenzívnejšie ako ostatní. Zväčša sa pred svetom uzatvoria a často si nevšimneme, že ich niečo trápi. Takmer na to doplatil aj tanečník baletu Slovenského národného divadla.

Podľa informácií Plus 7 Dní chcel ukončiť svoj život približne 30-ročný tanečník priamo v baletnej sále. Samovraždu sa rozhodol spáchať obesením. V tom mu však zabránili pracovníci divadla, ktorí si ho včas všimli. Umelec je momentálne hospitalizovaný na psychiatrickom oddelení.

Volanie o pomoc

„Nie je z Bratislavy a domov za rodičmi nechodí často. Nedávno tam však bol a spomínal aj nejaké problémy vo vzťahu. Je to skvelý človek, ja ho mám veľmi rád. Opisoval mi svoje trápenia, vedeli sme o nich viacerí, ale že ich bude chcieť takto vyriešiť, by nikomu iste nenapadlo,“ uviedol anonymný zdroj pre Plus 7 Dní s tým, že zúfalým činom sa skôr pokúsil volať o pomoc.

K nešťastnej situácii sa vyjadril aj odborník z odboru psychiatrie MUDr. Vojtech Pálházy. Podľa neho konal tanečník v strese a neuvažoval nad tým, kde svoj čin spraví a či ho niekto nájde.

„Isté je, že ide o nevyrovnanú osobnosť. V strese bol pravdepodobne dlhší čas, až v jeden moment prišla chvíľa, na ktorú nebol pripravený, a tá ho zlomila. Zahmlil sa mu mozog, nevidel východisko, tak konal skratovo,“ vysvetľuje doktor Pálházy.

Slovenské národné divadlo situáciu doposiaľ viac neobjasnilo.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie