fbpx

Infekčný Pakistanec ušiel z nemocnice vo Vysokých Tatrách. Polícia a lekári varujú spoločnosť

Zdroj: FREEPIK/pressfoto, FOTO TASR/Ján Krošlák

Polícia a lekári varujú všetkých Slovákov. Z nemocnice vo Vysokých Tatrách totiž ušiel Pakistanec s vysoko infekčnou chorobou. Svoj útek mal zrejme vopred naplánovaný.

Zo špecializovanej nemocnice vo Vysokých Tatrách ušiel 24-ročný Pakistanec Hamad s vysoko infekčnou tuberkulózou. Stalo sa tak len týždeň po tom, čo ho zo záchytného tábora previezla eskorta do zariadenia kvôli vykašliavaniu krvi. V súčasnosti ho hľadá polícia a varujú pred ním aj lekári, nakoľko z dôvodu vysokej infekčnosti je nebezpečný pre spoločnosť, informujú tvnoviny.sk.

Na Slovensku platilo povinné očkovanie proti tuberkulóze do roka 2012, od tejto doby je očkovanie na dobrovoľnej báze, pripomína Startitup. Neočkovaní občania SR sú tak vystavení vyššiemu riziku nákazy.

Plán úteku si pravdepodobne vopred premyslel

Peter Šterbák, námestník riaditeľa Národného ústavu vo Vyšných Hágoch, si myslí, že tento útek bol plánovaný, pretože jeho spolubývajúci mu mal údajne „kryť chrbát“. Medzi siedmou a deviatou ráno mal totiž personálu tvrdiť, že Hamad išiel na toaletu, potom do sprchy a nakoniec zrazu zmizol. Ako píše portál tvnoviny.sk, Pakistanec mal ujsť cez okno smerom do lesa.

Zamestnanci nemocnice tohto pacienta veľmi dobre poznajú, pretože počas pobytu sa domáhal telefónu a všetci tušili, že sa niečo stane. Navyše, deň pred útekom sa oholil, aby splynul s bežnou populáciou. Aj napriek príkazom policajtov ho lekári nedokázali dostatočne strážiť.

Polícia prípad rieši ako podozrenie zo šírenia nebezpečnej nákazlivej choroby a naďalej pokračuje v pátraní.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie