fbpx

Rodí sa druhé nacistické Nemecko? Rastúci antisemitizmus znepokojuje policajtov a politikov

Zdroj: FOTO TASR/AP

Zanedbanie antisemitských výrokov, útoky na zásahové jednotky a oslavy brutálneho napadnutia izraelských civilistov. Nenávisť voči Židom sa v nemeckých uliciach dostala do bodu, kedy sa odohráva úplne bez prekážok. Príliš dlho sa totiž mnohí politici pozerali inam a prehliadali formujúcu sa islamistickú paralelnú spoločnosť, ktorá prerástla v neriadený problém nemeckého národa, píše nemecký denník Bild.

So stupňujúcimi sa protižidovskými útokmi a oslavami brutálnych napadnutí izraelských civilistov sa v posledných dňoch stretáva mnoho krajín vrátane Nemecka.

Na berlínskom centrálnom námestí Alexanderplatz a pri Brandenburskej bráne sa cez víkend zišli stovky prevažne mladých mužov, a to s jediným cieľom: Verejným vyjadrením svojho pohŕdania Izraelom. A demonštráciou, že jedinými vládcami sú v nemeckých uliciach oni, uvádza nemecký bulvárny denník Bild.

Člen skupiny „Generácia islamu“ Ahmad Tamim kázal pod televíznou vežou nemeckého hlavného mesta pred asi 800 účastníkmi. Sťažoval sa predovšetkým na slobodu prejavu týkajúcu sa Palestínčanov, ktorá je podľa neho „silne obmedzená“, zatiaľ čo dav skandoval „Slobodná, slobodná Palestína“ – heslo znamenajúce zničenie Izraela.

Nad šokujúcim počtom ľudí, ktorí prišli Tamimovho prejavu bez ostychu zatlieskať, sa následne na platforme X radovala spomínaná radikálna moslimská skupina „Generácia islamu“, ktorá zareagovala vetou: „Spontánna berlínska demonštrácia dnes bez akejkoľvek reklamy. Čo myslíte, že by sa stalo, keby zvolali demonštráciu?“

Všetko sa obišlo bez zásahu polície, a to aj modlitba, na ktorú moslimovia „pozvali“ ľudí k Brandenburskej bráne už deň predtým.

Len o pár kilometrov ďalej, na ulici Sonnenallee v berlínskej štvrti Neukölln, sa zrodila bašta protižidovských protestov. Tie sa od teroristického útoku na Izrael stupňujú. Deň čo deň sú teroristi z Hamasu oslavovaní a izraelské obete zosmiešňované.

Prerastajúci problém drví Nemecko

Nejde však iba o problém Berlína. Po celom Nemecku sa od útoku Hamasu na Izrael zhromažďujú v nemeckých uliciach tisíce ľudí pripravených na násilie, aby oslavovali brutálny útok na izraelských civilistov a skandovali antisemitské heslá.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie