fbpx

HC Slovan sa stále nevie výsledkovo naštartovať. Chce to tvrdú robotu a dostať sa na víťaznú vlnu, tvrdí obranca Gachulinec

Na snímke zľava brankár Slovana Samuel Hlavaj, Daniel Gachulinec (Bratislava) a Radovan Bondra (Zvolen) počas hokejového zápasu 41. kola Tipos Extraligy HKM Zvolen - HC Slovan Bratislava 24. februára 2023 vo Zvolene. Zdroj: FOTO TASR/Ján Krošlák

Hokejistom HC Slovan Bratislava aktuálna sezóna Tipos extraligy nevychádza podľa predstáv. Mužstvo z nášho hlavného mesta prioritne na začiatku ročníka postihla obrovská herná a výsledková kríza, ktorá mala za následok niekoľko klubových zmien. Jedna sa dotkla aj trénerského kresla, keď Jána Pardavého nahradil Čech Vladimír Růžička.

V športe sa hovorí, že nová trénerská metla dobre metie. Platí to, s prižmúrenými očami, aj na hráčov Slovana Bratislava, ktorí po príchode nového kouča a niektorých zmien v kádri predsa len dokážu pravidelnejšie bodovať a aj ich hra dostáva potrebnú tvár.

Slovan však prehral v minulom týždni v Liptovskom Mikuláši a teraz v nedeľu opäť po nájazdoch nestačil na Michalovce, s ktorými prehral 6. zápas v rade na ich ľade. Situáciu v kádri Bratislavčanov sme si rozobrali s obrancom Danielom Gachulincom. Pristavili sme sa pri ostatnej prehre v Michalovciach 1:2 po samostatných nájazdoch.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa HC SLOVAN Bratislava (@hcslovan)

„Bol to vyrovnaný duel. Darilo sa nám ubrániť michalovské presilovky v druhej tretine. Najmä v dlhom oslabení 3-5 sme odviedli dobrú prácu na ľade. Celkovo sme smerom dozadu, do defenzívy odohrali dobrý zápas. No musíme sa snažiť aj v ofenzíve, kde ešte máme rezervy. Nájazdy nám, bohužiaľ, opäť nevyšli,“ začal rozprávanie bývalý hráč Banskej Bystrice či Detvy.

Slovanu sa v tejto sezóne naozaj nedarí – po 12 odohraných extraligových kolách má bilanciu 4 víťazstvá, 3 prehry po nájazdoch či predĺžení a 5 prehier po riadnom hracom čase. S pasívnym skóre 36:40 a 15 bodmi mu patrí priebežná 8. priečka v tabuľke Tipos extraligy.

„Je to tak, nemáme veru ideálny začiatok do sezóny. Prišla výmena trénera, neskôr aj generálneho manažéra. Chce to len tvrdú robotu a vieru vo vlastné schopnosti. Musíme sa pokúsiť snažiť dostať na víťaznú vlnu a posunúť sa v tabuľke na vyššie poschodia,“ pokračoval v rozprávaní, dobre vediac, že aktuálne postavenie v tabuľke nekorešponduje s ambíciami klubu.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie