fbpx

Huliaka stiahli, Danko ustúpil Čaputovej. SNS namiesto neho navrhne Tarabu

Na snímke uprostred predseda SNS Andrej Danko počas tlačovej konferencie 24. októbra 2023 v Bratislave. Rudolf Huliak nebude kandidátom SNS na post ministra životného prostredia. Strana nominuje miesto neho Tomáša Tarabu. Zdroj: FOTO TASR/Martin Baumann

Rudolf Huliak nebude kandidátom SNS na post ministra životného prostredia. Strana nominuje miesto neho Tomáša Tarabu. Informovali o tom zástupcovia zvolení do Národnej rady (NR) SR za SNS na utorkovej tlačovej konferencii.

„SNS bude zastávať post na Ministerstve životného prostredia (MŽP) SR odborne, hrdo a najmä slušne,“ vyhlásil Taraba. Rozhodnutie podľa jeho slov urobili v záujme stability vlády a čo najrýchlejšieho menovania novej vlády. Odmieta, že by zmena nominácie bola potvrdením toho, že klub SNS nestojí za Huliakom. Deklaroval, že pri zmenách v rámci envirorezortu, napríklad pri zonáciách, budú prihliadať aj na financie z plánu obnovy. „Všade budeme dávať na misku váh, aby SR nebola stratová,“ poznamenal.

„Sme dohodnutí, že ostávam v parlamente ako nominant na predsedu výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie,“ avizoval Huliak. Kritizoval prezidentku Zuzanu Čaputovú, ktorá ho odmietla vymenovať za ministra.

Danko vyhlásil, že SNS je jednotná a bez nej by nevznikla vláda. „Urobili sme množstvo ústretových krokov,“ podotkol s tým, že od koaličných partnerov budú očakávať národniari podporu. O zmene nominácie bude ešte počas dňa hovoriť s lídrom Smeru-SD Robertom Ficom. Tlmočiť mu chce aj to, že SNS bude „vyžadovať podporu na revolučné zmeny“ v cestovnom ruchu a športe. Za dôležité považuje aj financovanie kultúry, obnovy hradov a zámkov.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie