fbpx

Prierez 11. kola Niké ligy: V derby uspel Slovan a už je na čele. Ďuriš nadelil pod Dubňom 5-gólový prídel

Zdroj: FOTO TASR/Lukáš Grinaj, INSTAGRAM/MŠK Žilina

Futbalová Niké liga pokračovala po reprezentačnej pauze svojim 11. kolom. Jeho ozdobou bolo jednoznačne derby medzi Trnavou a Slovanom, pričom výsledkovo boli v tomto meraní síl úspešnejší hostia. Darilo sa aj Podbrezovej. Horehronci totižto Ružomberku doma v Zelpo Aréne nadelili 5 gólov a zmazali tak predtým nelichotivú bilanciu s týmto súperom.

11. kolo Niké ligy:

FC Spartak Trnava – ŠK Slovan Bratislava 1:2

V najslávnejšom slovenskom derby zvíťazili Belasí. V prvom polčase sa aj podľa slov oboch trénerov, Michala Gašparíka a Vladimíra Weissa hralo takticky. Mužstva na seba ušili zrkadlovú taktiku. K videniu bolo máločo, akurát tak požiar v domácom fanúšikovskom sektore. Po zmene strán to už bolo pohľadnejšie futbalové divadlo. Skóre stretnutia otvoril v 64. min po Kuckovom centri Čavrič, no už o minútu vyrovnal peknou strelou domáci záložník Zeljkovič. Zlomovým momentom bola 76. min, keď sa prenádhernou strelou presadil obranca Lovat – 1:2. Slovan tak po víťazstve išiel do čela tabuľky, má k tomu ešte zápas k dobru. Trnava po viacerých dobrých výsledkoch vyslovene nesklamala.

Postava zápasu: Lucas Lovat

MŠK Žilina – DAC Dunajská Streda 5:1

Zlomovým okamihom zápasu pod Dubňom bola 13. min, v ktorej zahral rukou na bránkovej čiare stopér DAC- u Kaša a po červenej karte išiel pod sprchy. Následný pokutový kop bezpečne premenil Jambor. Hostia v 20. min vyrovnali, keď sa po rohovom kope presadil stopér Csinger. Ešte do konca 1. polčasu však skórovali Leitner a D. Ďuriš, ktorý sa z reprezentácie vrátil vo výbornom rozpoložení. V 73. min sa presadil aj druhýkrát, tentokrát krásnou tiahlou strelou. Predtým sa ešte presadil Rusnák. 5- gólové víťazstvo je ešte pre hostí milosrdné. Žilinčania sa zabávali futbalom, predviedli niekoľko krásnych a moderných akcíí. Dunajská Streda je po tomto kole na 7. mieste so 17 bodmi.

Postava zápasu: Dávid Ďuriš

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa MŠK Žilina (@mskzilina)

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2 3
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie