fbpx

Súhrn 12. kola Tipos extraligy: Michalovce opätovne so skalpom Slovana, Zvolen nadelil Liptákom sedmičku

Zdroj: FOTO TASR/Roman Hanc, FACEBOOK/Tipos Extraliga

Hokejisti Spišskej Novej Vsi potvrdili v 12. kole hokejovej Tipos extraligy status lídra tabuľky. Na vlastnom ľade v nedeľu zdolali Nové Zámky vysoko 6:1. Naopak, opäť sa nedarilo bratislavskému Slovanu, ktorý túži stúpať tabuľkou. Tentoraz podľahol na ľade Michaloviec 1:2 po samostatných nájazdoch. Slovan Zemplínčanov na ich ľade nezdolal už 6 zápasov!

12. kolo Tipos extraligy:

HC´05 Banská Bystrica – Dukla Trenčín 4:1

Domáci hokejisti mali čo naprávať. V piatok prehrali v Nitre hanebne 1:10 a tak chceli dať fanúšikom darček na zabudnutie. Ten sa im proti slabúčko hrajúcim hosťom aj podaril. Výhru HC´05 režíroval 2- gólový Adam, 3 asistenciami sa predviedol jeho útočný parťák Vela. Trenčín toho veľa na ľade neukázal a prehral už 5. zápas v rade. Zaslúžene. Aj preto dočasný, lež zastupujúci tréner Branko Radivojevič voči mužstvu zdvihol varovný prst – takto to v Dukle ďalej nemôže ísť.

HK Spišská Nová Ves – HC Mikron Nové Zámky 6:1

Absolútne suverénne víťazstvo lídra súťaže. Zverenci trénera Vlastimila Wojnara sa pred takmer 3- tisícovou návštevou zabávali hokejom. Boli pritom navýsosť efektívni. Už na začiatku 46. min vyhrávali 6:0, keď inak výborného brankára Kantora prestrelili postupne Nellis, Majdan, Archambault, opäť dvakrát Nellis a Mykluha. Za zdecimovaných hostí zaznamenal čestný presný zásah v 49. min Stupka. Akiste sa očakávalo, že súboj prvého s druhým bude mať vyrovnanejší priebeh. No zatiaľ je z toho tohtosezónna rozprávka Spišiakov, ktorí ostávajú na čele súťaže s 28 bodmi. Nové Zámky sú 3. s 23 bodmi.

HKM Zvolen – HK 32 Liptovský Mikuláš 7:1

Zvolen svojho nedeľného protivníka zmietol z ľadu v druhej tretine. V tej úvodnej skóroval v 3. min M. Hults. Potom však prišla ofenzíva smršť HKM a brankárov Krasikova a Rýchlika postupne prekonali Kašlík, Zuzin, Sládok, M. Hults a Kubka. Za Liptákov aspoň kozmeticky skrášlil skóre peknou strelou Nátny, no konečné zápasové slovo patrilo strele Rauhausera. Zvolenčania tak správne zareagovali na 2 predchádzajúce prehry po nájazdoch. Boli vysoko strelecky efektívni. Liptáci sa po tomto výsledku musia vrátiť na zem. Doslova prešustrovali prostrednú tretinu, ktorá ich stála výsledok. Sú však stále na 6. mieste v tabuľke.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa HKM ZVOLEN official (@hkmzvolen)

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie