fbpx

Súhrn 11. kola Tipos extraligy: Nitra nadelila Banskej Bystrici 10 gólov, vo východniarskom derby úspešnejšie Michalovce

Zdroj: FACEBOOK/Tipos Extraliga, HK Nitra

V 11. kole hokejovej Tipos extraligy nebola núdza o zaujímavé výsledky a hlavne góly. Suverénne najväčším prekvapením je 10 – gólové víťazstvo Nitry nad Banskou Bystricou. Zverenci českého trénera Antonína Stavjaňu sa skraja sezóny trápili, no zdá sa, že vyladili svoj orchester, ktorý v piatok výsledkovo zmietol „Baranov“ z ľadu.

11. kolo Tipos extraligy:

HK 32 Liptovský Mikuláš – HC Slovan Bratislava 3:2 sn.

Liptáci pokračovali v duchu domácej neporaziteľnosti. V piatok si len bod z ich ľadu odniesol Slovan, ktorý pokračuje v nepresvedčivých výkonoch. Na viac v zápase nemal, proti boli skvele hrajúci domáci, ktorí išli do vedenia v 3. min po góle Quinceho. Odpovedal naň Preisinger, aby opätovné domáce vedenie prinavrátil gól F. Fekiača. Slovan vyrovnal v 37. min zásluhou Takáča. Rozhodujúci samostatný nájazd premenil Mitchell Miller. Liptovský Mikuláš pred 2500 divákmi opäť prekvapil a v tabuľke súťaže je už na 4. mieste s 19 bodmi.

HK Nitra – HC´05 Banská Bystrica 10:1

Z pohľadu „Corgoňov“ išlo o hotovú demontáž súpera, s ktorým mali v minulých sezónach hlboko nepriaznivú bilanciu vzájomných zápasov. V piatok išli domáci pomerne rýchlo do trojgólového vedenia, keď sa presadili postupne Gates, Cotton a Buček. Za hostí korigoval Vela. Od 30. min sa však spustil doslova uragán domácich gólov, ktorý sa zastavil na čísle 10. Nešťastníkom bol brankár HC´05 Belányi, ktorý si to musel vytrpieť až do konca. Hrdinom bol, naopak, domáci útočník Jackson, autor hetriku. Platilo však, že Nitrania sa zabávali hokejom a do bránky súpera im padlo takmer všetko. Efektivita ako hrom.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa HK Nitra (@hk_nitra_official)

HK Spišská Nová Ves- HK Poprad 3:2

Zverenci trénera Vlastimila Wojnara sa týmto víťazstvom dostali na čelo extraligovej tabuľky. Vyhrali zaslúžene, aj keď sa do posledných sekúnd museli strachovať o konečný výsledok. V 24. min viedli už 3:0, keď sa postupne gólovo presadili Ališauskas, Beaudry a Majdan. Trápiaci sa hostia, ktorí prerali 6. zápas z posledných 8 už len skorigovali po góloch Mlynaroviča a Kukuču. Veľmi dobrý výkon predviedol brankár Spišiakov Melicherčík. 3600 divákov odchádzalo domov spokojných, v nedeľu je na programe súboj prvých dvoch mužstiev, nakoľko na Spiš pricestujú Nové Zámky. Mužstvo je 1. s 25 bodmi.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie