fbpx

Ďalšia čierna škvrna pre slovenský klubový hokej: Aj HC Košice v CHL bez bodového zápisu

Zdroj: FOTO TASR/František Iván

Už je to ako obohraná platňa. Slovenským mužstvám sa v hokejovej Lige majstrov (CHL) absolútne nedarí. Nedokážu bodovať, základnú časť končia s 0 na konte. Stalo sa to dvakrát predtým Slovanu Bratislava, na čo, žiaľ, aktuálne nadviazali aj hokejisti nášho úradujúceho majstra HC Košice.

Kopírovanie klubovej reality

Pre našich zástupcov v hokejovej Lige majstrov to nie je ideálna vizitka. Takisto pre náš klubový hokej. Takto si ťažko budeme budovať medzinárodný kredit a patričný rešpekt. Pritom do zverencov kanadského trénera Dana Cemana sa vkladali obrovské nádeje, že tentoraz by to mohlo vyjsť a po čase by sme sa mohli tešiť z nejakého víťazstva v CHL.

Nestalo sa tak. Výsledky „Oceliarov“ boli nasledovné: EHC Biel – Bienne 1:3, Servette Ženeva 2:3, Red Bull Mníchov 2:5, Rapperswill Jona Lakers 2:5, AIK Skelleftea 1:2 a naposledy v stredu prišla prehra s nemeckým celkom Adler Mannheim na domácom klzisku v pomere 1:4. Zhrnuté a podčiarknuté – 6 zápasov a 6 prehier s pasívnym skóre 9:22.

Manažment HC Košice si účinkovanie medzi klubovou smotánkou na starom kontinente predstavoval akiste inak. Problém sme videli v nedostatočnom posilnení hráčskeho kádra, na ktoré ale bolo treba finančné prostriedky, ktoré občas len veľmi sťažka zohnať. Košičanov zdobí vyrovnaná brankárska dvojica Janus – Riečický, taktiež solídny útok, ktorý sa ale na medzinárodnom ľade veľmi nepredviedol.

Deficit, a to výrazný, však vidíme hlavne v obrannej zložke nášho stále úradujúceho majstra. Jednoducho, Košiciam v defenzíve chýbala potrebná kvalita. Aj preto nevedeli držať výsledkový krok s ťažkými a náročnými súpermi, ktorí ich preverili. A tak trochu hokejovo vyzliekli donaha.

Preladiť už na Tipos Extraligu

Kalich horkosti do dna si Košice vypili v stredu proti nemeckému Mannheimu, ktorému podľahli v Steel Aréne 1:4. Nehrali zle, lež dvakrát inkasovali vo vlastnej presilovke a pred domácim obecenstvom sa nerozlúčili tak, ako si zaiste plánovali.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie