fbpx

Kiska ho pre väzby na Kaliňáka odmietol, Čaputová ho vymenuje. Ministerstvo dopravy povedie Jozef Ráž ml.

Zdroj: FOTO TASR/Michal Svítok

Jozef Ráž mladší, syn známeho slovenského speváka, pôsobil na niekoľkých ministerstvách. Pracoval pre rezort obrany aj zdravotníctva. Pred piatimi rokmi bol navrhnutý na pozíciu ministra vnútra, vtedajší prezident Andrej Kiska ho však odmietol vymenovať. V novej Ficovej vláde by mal šéfovať ministerstvu dopravy.

Jozef Ráža ml. nie je v politike žiadnym nováčikom, v štruktúrach štátu totiž pracuje už od roku 2005. Začínal na ministerstve obrany u vtedajšieho štátneho tajomníka, neskôr šéfa rezortu Martina Fedora (SDKÚ), kde zotrval až do roku 2010.

„Od momentu, keď som nastúpil na ministerstvo obrany k Martinovi Fedorovi, vtedy ešte ako štátnemu tajomníkovi, otec na všetky strany, a najmä mne, vyjadroval nesúhlas s tým, aby som vôbec pracoval v štátnej správe,“ povedal Ráž ml. v rozhovore pre denník SME.

Aj napriek odlišným názorom v rodine sa rozhodol v práci pre štát zotrvať. Po odchode z rezortu obrany pracoval pre niekdajšieho predsedu bratislavského samosprávneho kraja Pavla Freša (SDKÚ) ako špecialista na verejné obstarávanie. Neskôr pôsobil spolu s Tomášom Druckerom v Slovenskej pošte a na ministerstve zdravotníctva. Zastával aj pozíciu riaditeľa Úradu pre investície a akvizície a Organizačného odboru, informuje Pravda.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie