fbpx

Bývalá hviezda Televíznych novín sa topí v homofóbii a dezinformáciách. Šimkovičová má riadiť kultúru, umelci hovoria o výsmechu

Zdroj: FOTO TASR/Michal Svítok

Martina Šimkovičová je horúcou kandidátkou na post ministerky kultúry. Moderátorka z dezinformačnej televízie Slovan, ktorá sa netají odporom voči LGBTI+ komunite, má šéfovať rezortu zastrešujúceho najrôznorodejšiu skupinu umelcov, médií a súvisiacej legislatívy. 

SNS predstavila pod vedením Andreja Danka sporné nominácie na ministrov. Dezinformátora Rudolfa Huliaka už prezidentka odmietla vymenovať za ministra životného prostredia. O vymenovaní bývalej moderátorky televízie Markíza, ktorá sa neskôr presadila v politike, zatiaľ Čaputová nerozhodla. Šimkovičová je v súčasnosti známa najmä vďaka pôsobeniu v dezinformačnej televízii Slovan, je otvorenou zástankyňu alternatívnych médií a šíri hoaxy.

Od najsledovanejšej celoštátnej televízie k dezinformáciám

Šimkovičová roky pôsobila ako moderátorka večerného spravodajstva televízie Markíza, ktorá ju však v roku 2015 prepustila z dôvodu nenávistného príspevku na sociálnej sieti týkajúceho sa utečencov. Tiež šírila obrázky či videá, ktoré boli zmanipulované alebo staré, pripomínajú tvnoviny.sk.

„Už idú… pripravte im nejaké ubytovanie, plnú penziu, vreckové a vyfešákujte dcérenky, nech sa u nás nenudia… Ešte taká poznámka… kde majú ženy a deti?“ napísala Šimkovičová v čase, keď Európa zápasila s migračnou krízou.

Neskôr sa zviditeľňovala svojimi homofóbnymi názormi a stala sa jednou z najpopulárnejších tvárí dezinformačnej scény. K moderátorskej práci sa vrátila v dezinformačnej internetovej relácii Slovan, ktorú vlastní Peter Kotlár, v súčasnosti tiež zvolený poslanec za SNS, informujú Aktuality.

Do relácie si Šimkovičová s Kollárom pozývali počas pandémie ľudí, ktorí popierali očkovanie a brojili aj proti rúškam či testovaniu. V relácii sa objavili aj Robert Fico, Ľuboš Blaha, Robert Kaliňák, Milan Mazurek či Štefan Harabin.

Nominácia Šimkovičovej je výsmechom pre Slovensko

Chvíľu bola súčasťou hnutia Sme Rodina pod vedením Borisa Kollára, potom štyri roky pôsobila v parlamente ako nezaradená poslankyňa a v roku 2020 kandidovala do parlamentu za stranu Petra Marčeka Hlas ľudu.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie