fbpx

Cesta do budúcnosti: Objavte krásu slovenských skanzenov

Zdroj: INSTAGRAM/Tom Boďko Bodiš, Vierka

Poďte s nami na jesennú prechádzku starými uličkami, kde budete obdivovať tradičné príbytky a dozviete sa viac o dobových remeslách. V tomto článku sa pozrieme na 5 fascinujúcich slovenských skanzenov, vďaka ktorým zistíte niečo viac o našich predkoch.

Skanzen Zuberec

Naša prvá zastávka v putovaní minulosťou je Skanzen Zuberec, nachádzajúci sa v krásnom prostredí pohoria Roháčov. Zuberec je nádhernou ukážkou oravského dreveného stavebníctva a remeselných zručností. Obdivovať tu môžete až 50 stavieb ľudovej architektúry, ktoré pripomínajú jednotlivé časti Oravy. V skanzene sa nachádza aj mlyn na vodný pohon a tiež množstvo historických predmetov ako hrnčiarska pec alebo plátenícky mangeľ. Dominantou skanzenu je kostol pochádzajúci zo začiatku 15. storočia. 

Zuberec môžete navštíviť od utorka do nedele v čase od 8:00 do 15:20 hod. Vstup pre deti do 6 rokov je zdarma, avšak deti do 18 rokov už zaplatia 3,50 €, študenti a dôchodcovia 5 € a dospelí až 7 €.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2 3
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie