fbpx

Mačka tu robí „mnaf“. Slovenský Rím núka okrem kostolov aj krásne hradby, Botanickú záhradu či ikonický vodojem (tipy na výlet v Trnave)

Zdroj: INSTAGRAM/david.slovak

Trnava je pre väčšinu Slovenska známa ako „slovenský Rím“, niekto zase Trnavu pozná podľa tvrdého nárečia, kde ešte aj mačka robí „mnaf“. Čo iné však toto historické mesto s množstvom kostolov ponúka, ak sa sem vyberiete na výlet?

Mestské hradby v Trnave patria nielen medzi najstaršie na Slovensku, ale svojou pôvodnou rozlohou aj medzi jedny z najväčších. Vďačia za to Belovi IV. a v parku po ňom pomenovanom nájdete aj jedno z miest, kde po rebríku môžete na hradby dokonca vyliezť a pripadať si chvíľu ako stredoveký strážca. Okrem toho sú časti mestských hradieb upravené aj pre zábavu, či už kaviarňami, alebo vinárňami.

Novinkou spojenou nielen s hradbami je aj interaktívna hra „Mocný opasok“ – pre deti, aj dospelých, kde pomocou telefónu môžete preskúmať uličky tohto mesta a dozvedieť sa niečo o histórii, alebo aj to, prečo na hradbách nájdete lupiča, stráž, či hasičov. Pred hradbami tiež nájdete repliku stredovekého katapultu – trebuchetu, z ktorého sa počas jarmoku aj vystrelilo zopár ohnivých gúľ.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Slovák behá po Slovensku (@david.slovak)

Trnava v rámci oddychu ponúka množstvo parkov, či už ide o nádherne upravený Ružový park, Park Janka Kráľa za stanicou, či Bernolákov sad alebo ak chcete takzvanú „Promu“. Mimo centra nájdete oddychovú zónu Štrky, či známy Kamenný mlyn (Kamenáč), ktorý patrí medzi najpopulárnejšie miesta pre relax v okolí. Málokto o tom vie, ale Trnava má dokonca vlastnú Botanickú záhradu, ktorá patrí síce medzi najmenšie na Slovensku, ale vďaka dobrovoľníkom je z nej celkom príjemné miesto hlavne teraz na jeseň.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Slovák behá po Slovensku (@david.slovak)

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2 3
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie