fbpx

Záujem zmeniť zdravotnú poisťovňu prejavilo vyše 170-tisíc Slovákov

Zdroj: FREEPIK, TREND/Tony Štefunko

Záujem o zmenu zdravotnej poisťovne v tomto roku prejavilo vyše 170.000 ľudí. Vyplýva to z predbežných údajov Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) k prepoisťovacej kampani. Úrad avizoval, že presnejšie dáta poskytne koncom novembra. Do konca tohto mesiaca môžu ešte poistenci svoje prihlášky do novej poisťovne vziať späť.

„Najväčší záujem bol o zdravotnú poisťovňu Dôvera (odhad čistého nárastu okolo 40.000 poistencov). Najviac poistencov pravdepodobne stratí štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (okolo 50.000 poistencov), ktorá v súvislosti s úspornými opatreniami významne okresala náklady na kampaň,“ priblížil ÚDZS v stanovisku.

Úrad tohtoročnú prepoisťovaciu kampaň vyhodnocuje. Zdravotné poisťovne sa podľa neho o priazeň poistencov mnohokrát uchádzali na hrane so zákonom. Skritizoval kampaň zdravotnej poisťovne Dôvera, ktorá hovorila o garancii bezplatnej dopravy z celého Slovenska do bratislavskej Nemocnice Bory.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie