fbpx

12 superpotravín, vďaka ktorým zvládnete chrípkové aj covidové obdobie

Zdroj: FREEPIK/pvproductions

Hoci neexistujú jasné kritériá, podľa ktorých sa superpotraviny definujú, označujeme nimi jedinečné potraviny či potravinové doplnky, ktoré obsahujú veľké množstvo živín, vitamínov, minerálov a ďalších zdraviu prospešných látok. Superpotraviny vám pomôžu dosiahnuť pevnejšie zdravie, spomaliť starnutie, predchádzať chronickým ochoreniam a zlepšovať váš stav tela, a tým aj mysle.

Kyslá kapusta je balzamom na naše trávenie. Je bohatá na vlákninu, a preto pomáha so zažívacími či žalúdočnými problémami a rovnako s problémami s obličkami a črevami. Obsahuje vitamíny C, B, E a tiež draslík, vápnik, horčík, železo, fosfor a kyselinu listovú. V rebríčku zimných superpotravín jej patrí zaslúžene prvé miesto — nič zdravšie doma cez zimu nenájdete!

Importované avokádo obsahuje také množstvo kvalitných tukov, ktoré podporujú naše srdce a bojujú proti kardiovaskulárnym chorobám, že naše vlašské orechy tíško závidia. Tie sú okrem zdravých tukov aj skvelým zdrojom horčíka, vápnika či zinku. Navyše posilujú kosti i imunitu.

Zdroj: FREEPIK

Banán nás zásobí energiou na dlhší čas, obsahuje totiž tri druhy prírodného cukru — sacharózu, fruktózu a glukózu kombinovanú s vlákninou.

Citrón je zásobníkom vitamínu C, B a A a obsahuje len 3% sacharidov. Je zdrojom vápnika, draslíka, fosfora, horčíka, železa, zinku a ďalších.

Zdroj: FREEPIK

Zázvor zahrieva náš organizmus, posilňuje imunitu a pôsobí ako prevencia proti nachladeniu. Rovnako pomáha pri liečbe viróz a je perfektný aj na bolesť v krku. Pomáha náš organizmus naštartovať či zatočiť s opicou.

Jablko je zdravá bomba, ktorej si môžete dopriať, koľko chcete. Jablká nie sú totiž vôbec kalorické! Obsahujú vlákninu, ktorá pomáha znižovať hladinu cholesterolu v krvi, znižujú krvný tlak a pomáhajú aj s trávením.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie