fbpx

Uplynul rok od teroristického útoku pred Teplárňou. LGBTI+ komunita sa novej legislatívy nedočkala

Zdroj: FOTO TASR/Dano Veselský, Jaroslav Novák

Vo štvrtok 12. októbra 2023 si pripomíname prvé výročie teroristického útoku, ktorý sa odohral pred bratislavskou Teplárňou. Pri tejto príležitosti sa dnes uskutoční na Zámockej ulici spomienkové podujatie pre obete, Juraja Vankuliča a Matúša Horvátha. LGBTI+ komunita dúfala, že po tomto incidente nastane zmena v postavení sexuálnych menšín na Slovensku, vláda a parlament však ich nádeje zmarili.

Od streľby na Zámockej ulici pred LGBTI+ barom Tepláreň uplynul rok. Úkladnú vraždu, ktorú neskôr Národná kriminálna agentúra rekvalifikovala na teroristický útok, neprežili dvaja ľudia – Juraj Vankulič a Matúš Horváth. Tretia postrelená osoba Radka Trokšiarová sa zo zranení zotavila, pripomínajú Správy RTVS.

Na snímke policajti po streľbe na Zámockej ulici v Bratislave 12. októbra 2022. Zdroj: FOTO TASR/Jaroslav Novák

Podľa Pravdy Vankuliča a Horvátha 19-ročný útočník chladnokrvne zavraždil zbraňou s laserovým zameriavačom. Útočník počas útoku strieľal na osoby, ktoré pili limonádu pred podnikom. Po ôsmich výstreloch pristúpil k obetiam a pre istotu im zasadil rany do hláv.

Pri streľbe zranil aj čašníčku v podniku a následne sa dal na útek. Svoje obete si cielene vyhľadal pre ich sexuálnu orientáciu.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie