fbpx

V piatok Portugalsko, v pondelok Luxembursko. Škriniar: Čakajú nás kľúčové zápasy pre postup na EURO 2024

Zdroj: FOTO TASR/Martin Baumann, Jaroslav Novák

Ide do tuhého. Slovenskú futbalovú reprezentáciu čakajú dva dôležité kvalifikačné zápasy J-skupiny. Najprv sa zverenci talianskeho odborníka Francesca Calzonu stretnú v piatok 13. októbra o 20:45 hod. v Porte proti domácemu Portugalsku. V pondelok 16. októbra 2023 sa potom predstavia o 20:45 hod. v Luxembursku. Pre slovenský národný tím pôjde o náročný a mimoriadne dôležitý dvojzápas, ktorý nás môže priblížiť k postupovým brehom na európsky šampionát do Nemecka.

J-skupinu vedie s 18 bodmi suverénne Portugalsko, ktoré má všetko vo vlastných rukách. Na 2. mieste je náš tím s 13 bodmi, nasleduje Luxembursko s 10 bodmi. Aj z tohto pohľadu si naši hráči uvedomujú, aký mimoriadne dôležitý asociačný blok nás čaká. Jedným z nich je stopér Milan Škriniar, ktorý sa po odchode Mareka Hamšíka stal aj kapitánom nášho národného výberu.

Na snímke slovenský futbalista Milan Škriniar. Zdroj: FOTO TASR/Martin Baumann

„Sú to kľúčové zápasy. Od prvého dňa zrazu sa sústredíme na zápas v Porte. Luxembursko príde na rad až potom. Boli by sme hlúpi, keby sme išli na pôdu favorita odovzdane. V septembrovom domácom dueli (0:1) sme ukázali, že vieme potrápiť súpera, akým je Portugalsko. O to sa pokúsime aj v piatok v Porte. Chceme sa tam prezentovať našou hrou a systémom, ktorý preferujeme,“ rozprával na tlačovej konferencii Škriniar.

Poznamenal, že výkon Slovákov mal ohlas aj v šatni PSG, v ktorej sú jeho portugalskí spoluhráči Goncalo Ramos, Vitinha a Danilo Pereira. Z výkonu a odporu nášho mužstva vraj boli unesení.

„Áno, boli. Všetci boli prekvapení, akým štýlom hry sme sa v domácom zápase prezentovali. Portugalčania nie sú zvyknutí na to, že ich súperi takto napádajú. My sme sa o to snažili, dokázali sme si aj vypracovať šance a robili sme im problémy. Zaiste nečakali, že na nich takto vyletíme a že ich donútime veľa behať, čo sa im s určitosťou nepáčilo. Aj v odvetnom zápase chceme hrať tak, aby museli robiť veci, ktoré im nie sú vlastné,“ hovoril Škriniar.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie