fbpx

ZSSK dolaďuje nový grafikon. Cestujúcich čakajú zmeny, tou najväčšou bude súkromný dopravca

Zdroj: FOTO TASR/Ján Krošlák

Nový vlakový grafikon ZSSK sľubuje viacero zmien. Okrem príchodu súkromného dopravcu sa chystá zlepšiť niektoré spojenia a tiež zabezpečiť pravidelnú dopravu študentom na východe Slovenska. Kvôli modernizácii viacerých tratí však treba rátať s obmedzeniami.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) dokončuje nový vlakový grafikon. Ako uvádza portál Správy RTVS, v porovnaní s minulým rokom by nemali byť avizované zmeny také výrazné. Najväčšou z nich bude príchod súkromného dopravcu Leo Express, ktorý bude premávať na trati medzi Bratislavou a Komárnom. Prvé vlaky vypravia už v decembri.

„Budeme mať pravidelnú ponuku približne 80 klimatizovaných a nízkopodlažných spojov denne. Dôjde k zlepšeniu dopravnej obslužnosti pre cestujúcich z Kvetoslavova, Dunajskej Stredy a Komárna,“ priblížil hovorca spoločnosti Emil Sedlařík.

Zlepšenie spojov a pravidelnej prepravy

Nový grafikon sľubuje zlepšiť i spojenie medzi Lučencom a Jesenským, ako aj zabezpečiť pravidelnú dopravu študentom cez víkend na trase Košice-Prešov a Prešov-Lipany. Podľa slov generálneho riaditeľa ZSSK Romana Koreňa sa finálny návrh ešte dolaďuje, pričom smerujú k tomu, aby sa v rámci siete ŽSR „odviezlo viac ako 40 miliónov vlakových kilometrov“.

Analytik Útvaru hodnoty za peniaze rezortu financií Rastislav Farkaš si však myslí, že súčasný návrh sa čiastočne odkláňa od myšlienky plánu dopravnej obsluhy. Konkrétne ide o zabezpečenie viacerých vlakov, s pravidelnejšími intervalmi a istými prestupmi, píše Startitup.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie