fbpx

Svetlonosy, masky aj klasické cukrovinky: Na týchto miestach si užijete pravý Halloween aj s ratolesťami

Zdroj: FOTO TASR/Jakub Kotian

Blížiaci sa Halloween prinesie do slovenských miest hromadu podujatí pre deti, tínedžerov i dospelákov. Chýbať nebudú autentické hradné oslavy, súťaže, tekvice a ani tematické diskotéky.

Noc duchov, tekvíc a strašidiel

Kde: Hrad Strečno

Kedy: 21. 10. 2023

Vstup: od 10 rokov, 12 €

Hrad Strečno sa s tohtoročnou sezónou podujatí rozlúči práve oslavou Halloweenu. Najskôr sa o návštevníkov postarajú šermiari zo SHŠ Wagus. Po strašidelnej hradnej prehliadke si môžete užiť ohňovú šou na nádvorí pod vedením Black Evils a čaká na vás aj pozabudnuté kulinárske umenie z dávnych dôb, ktoré pripraví Cech Terra de Selinan. Duchovia, bosorky, upíri, strašidlá a ďalšie tajuplné bytosti vám isto spríjemnia aj posedenie v Strašibare. Vstupenky si môžete zakúpiť len online v predstihu, vstupy sú organizované každých 30 minút od 17:00 do 21:00.

Tekvicová párty v Malkia Parku

Kde: Malkia Park – Orechová Potôň

Kedy: 28. 10. 2023

Vstup: podľa aktuálneho cenníka ZOO (8 € – deti od 3 do 18 rokov, ZŤP, študenti, seniori, 12 € – dospelý, 36 € – 2 dospelí a 1 dieťa)

V sobotu bude ZOO Malkia Park preplnená svetlonosmi a pestrý program ocenia najmä detskí návštevníci. O 11:00 a o 14:30 budú mať návštevníci možnosť pozorovať kŕmenie šeliem aj s výkladom a hravé vzdelávanie bude pokračovať aj v stánku s kvízmi, hrami a aktivitami pre detí aj rodičov od 10:00 do 16:00. Medzitým bude pre deti pripravené maľovanie na tvár a kováčska dielnička. Animátori z agentúry STEPUP sa svojimi kreatívnymi dielničkami budú taktiež snažiť priblížiť deťom hodnotu remesiel. Aj keď oficiálne je vstup spoplatnený, vedenie ZOO zverejnilo informáciu, že každý dobrovoľník, ktorý sa 27.10.2023 zapojí do vyrezávania tekvíc, získa bezplatný vstup na Tekvicovú párty.

Halloweensky víkend na Hrade a Kaštieli   

Kde: Hrad a Kaštieľ Liptovský Hrádok

Kedy: 28. 10. a 29. 10. 2023

Vstup: nočné prehliadky – 5 € (deti od 6 do 17 rokov a seniori 60+), 7 € (od 18 rokov)

Halloweenske nočné prehliadky sa budú konať v sobotu 28. októbra 2023 v časoch o 18:00, 19:30, 21:00 a 22:00. Doplnkom ku každej prehliadke bude vyhodnotenie najkrajšej masky, ktorá bude, samozrejme, aj ocenená. Účasť na prehliadke si môžete e-mailom rezervovať, keďže kapacita osôb bude limitovaná. V podhradí sa navyše od 15:00 uskutoční prednáška o čarodejníckych procesoch na Liptove, a to na základe skutočne realizovaných výskumov. Divadelníci zo súboru RosArt sa predvedú v monodráme Čo čuší v duši v nedeľu 29. októbra 2023 o 18:00 s dejom vsadeným do prostredia Oravského hradu. Nájdete ich v Stone Gallery a vstupné ostáva rovnako ako pri prednáške dobrovoľné.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie